Kæmpe fremmøde til borgermøde i Stjær

Image
Der var trængsel på Stjærskolen i tirsdags. Ifølge arrangørerne i borgergruppen Stjær i Udvikling deltog 360 borgere i dialogmødet.

Stjær kæmper for den lokale udskoling. 360 mødte op til dialogmøde på Stjærskolen.

Tirsdag i sidste uge havde borgergruppen Stjær i Udvikling inviteret alle interesserede og hele Skanderborg Byråd til borgermøde på Stjærskolen for at diskutere oplægget til en ny skolestruktur som Undervisnings- og børneudvalget præsenterede tilbage i november. Oplægget vil betyde at en 1-sporet skole ikke kan få lov til at beholde udskolingsklasserne.

Emnet har stor interesse i Stjær og de opstillede 150 stole viste sig voldsomt utilstrækkelig til fremmødet. Selvom der blev suppleret med alle stole fra de omkringliggende klasselokaler måtte folk stadig stå i gange og sidde på gulvet, så samtlige 360 fremmødte kunne tage del i mødet.

Forslag imødekommer politiske fokuspunkter

Undervisnings- og børneudvalget har lagt vægt på, at de ønsker at højne kvaliteten i kommunens skoler samtidig med, at der skal findes en besparelse. Og her mener Stjær, at de har et løsningsforslag, der adresserer begge parametre.

»Gruppen præsenterede det økonomiske scenarie ved at fjerne udskolingen og hvordan det reelt ikke vil generere en besparelse pga. transportomkostninger og en stigning på prisen af de tilbageværende elever i Stjær og det blev så sat i relief til et scenarie, hvor udskolingen udvides til to spor, hvilket i sig selv vil give en lavere pris per elev, samtidig med at Stjærskolen får lov til at gøre det, den gør bedst, nemlig uddanne fagligt stærke og socialt kompetente elever, som går succesfuldt videre i uddannelsessystemet,« siger Marie Hulgård fra borgergruppen Stjær i Udvikling.

I henhold til ...

Læs hele artiklen i Galten Folkeblad 12. februar 2020

FB

Del på

Kontakt

Galten Folkeblad
Søndergade 25
8464 Galten
Tlf. 70 20 09 95
Fax 86 94 32 16

- Kontakt os
- Annoncebestilling
- Giv os et tip

Facebook block