Jytas udvikler forretning for cirkulært modulbyggeri

Image
2-etagers kontorbyggeri på 4.800 m2 til Statoil Refining Denmark A/S i Kalundborg. Foto: Jytas

Regnskab 2022: Galten-virksomheden Jytas A/S, som er specialiseret i modulbyggeri, oplever  fremgang. Baggrunden er bl.a. en øget efterspørgsel efter byggeri med moduler med stort fokus på grøn omstilling.

Jytas A/S, som er specialist i præfabrikeret modulbyggeri til alt fra kontorbygninger og institutioner til laboratorier, hospitaler og plejehjem, har aflagt 2022 regnskab for moderselskabet og fire udlejningsselskaber.

Regnskabet for 2022 viser fremgang i resultatet, der lander på 16,8 mio. kr. i 2022 mod 7,1 mio. kr. i 2021.

»Vi har fuldt fokus på at udvikle forretningen. Vi har leveret et meget tilfredsstillende resultat med god vækst til trods for produktionspriser, som er steget på 25-30 pct, hvilket i høj grad skyldes krigen i Ukraine,« fortæller bestyrelsesformand Carl Erik Skovgaard Sørensen.

»Væksten skyldes i stor udstrækning, at vores kunder har øget fokus på den cirkulære økonomi og derfor vælger leverandører, der kan dokumentere et bæredygtigt produkt. Det kan vi, og det er baggrunden for, at vi har vundet flere store projekter i 2022.«

Anerkendte certificeringer

Jytas har specialiseret sig i modulbyggeri i høj kvalitet, som kan tilpasses arkitektoniske oplæg fra bygherrerne. Der anvendes ikke organisk materiale til de bærende konstruktioner i modulerne, hvilket giver en levetid som et traditionelt byggeri. Grundet modulernes stålkonstruktion er der ingen krav til bærende søjler, vægelementer eller skillevægge, hvilket giver en stor fleksibilitet i forbindelse med indretning og udnyttelse. Stålkonstruktionen betyder tillige, at det er muligt at bygge op til 12 etager, hvor normen er 3 til 4.

I arbejdet med grøn omstilling i byggeriet har virksomheden nu opnået Svanemærket og DGNB Guld-certificering (den højeste udmærkelse i certificeringen, som bl.a. måler livscyklus af byggematerialer, transport, forbrug af energi og vand under og efter byggeriet, holdbarhed, tilgængelighed og indeklima).

»Succesen beror i høj grad på, at vi er rigtig dygtige til cirkularitet. Når vores lejere er færdige med at leje bygningerne, hjemtager vi modulerne, som de er. De står nu på lager klar til at blive genudlejet til en ny kunde – evt. med en mindre optimering/renovering. På den måde genanvendes vores moduler i generationer,« forklarer Carl Erik Skovgaard Sørensen.

80 pct. færdige fra Galten

Alle moduler bliver præfabrikeret på Jytas' fabrik i Galten og ankommer 80 pct. færdige til byggepladserne. Præfabrikation på egen fabrik sammenholdt med at virksomheden har egne VVS- og El-afdelinger samt eget montagepersonale, gør at man kan levere et fuldt færdigt byggeri til indflytning 13-26 uger efter byggetilladelse.

»På trods af at vi bygger i stål, ligger vores livscyklusanalyse-beregninger allerede nu langt under grænseværdierne i bygningsreglementet og er klar til kommende krav,« forklarer Carl Erik Skovgaard Sørensen.

Om Jytas A/S

• Grundlagt i Aarhus i 1910, har i dag hovedsæde i Galten.
• Offentlige og private kunder i top-100 segmentet i Danmark
• Se mere om Jytas på www.jytas.dk

Læs Galten Folkeblad 24. maj 2023

Del på
Centrum Tøj

Kontakt

Galten Folkeblad
Søndergade 25
8464 Galten
Tlf. 70 20 09 95
Fax 86 94 32 16

- Kontakt os
- Annoncebestilling
- Giv os et tip

Facebook block

Vi samler statistik ved hjælp af cookies

-