Julens budskab “bringes ud” på nye måder

Image
Juleaftensgudstjenesten i Storring kirke, til online-visning fra 24. december, blev optaget forrige lørdag med deltagelse af bl.a. kirkens kor og sognepræst Carsten Marvig. Fotos: Picturewise.

Der tænkes kreativt rundt om i områdets sogne i bestræbelserne på at imødekomme den store tilstrømning til gudstjenesternes juleaftensdag koliderer med de aktuelle forsamlingsbegrænsninger.

I Storring og Stjær kommer kirkerne til at stå tomme juleaftensdag. Derimod vil der klokken 13.00 blive kimet med kirkeklokkerne i begge sogne som en markering af, at nu vil man kunne opleve en forudoptaget juleaftensgudstjeneste.

Gudstjenesten blev optaget forrige lørdag i Storring kirke efter alle kunstens regler.

»Det var en heldagsforestilling og enormt professionelt. Steen Linde, der er bosiddende i Stjær, er professionel filmmand (med firmaet Picturewise, red.), og sammen med en af sine assistenter var de i kirken fra kl. 7.30 og gik ikke før 16.30,« fortæller sognepræst Carsten Marvig.

Marvig "spillede" i sagens natur en hovedrolle i optagelsen. Det samme gjorde midt på dagen kirkernes kor.

»Vi blev filmet både forfra, fra siden, oppe og nedefra, og alle sange blev kørt igennem en masse gange. Man ved det selvfølgelig ikke før det er klippet sammen, men alle var engagerede og jeg kan ikke tro andet end at det bliver rigtig godt,« siger Carsten Marvig.

Han tilføjer at blandt effekterne er nogle drone-optagelser der for seeren nærmest giver indtryk af at man flyver ind i kirkerummet.

»Tanken er, at når klokken bliver 13.00 den 24. december så ringer kirkeklokkerne både i Storring og Stjær, og fra det tidspunkt kan man gå ind på kirkens hjemmeside, klikke på et link og så ruller gudstjenesten ud,« forklarer Carsten Marvig.

God respons i påsken

Det med at "optræde" foran et kamera er ikke helt ubetrådt land for Carsten Marvig. Han producerede således en stribe online-gudstjenester i forbindelse med påsken i år.

»Dem fik jeg faktisk god respons på. Mange gav udtryk for, at det fungerede fint, men dengang var det korte, koncentrerede optagelser, som man lige kunne sætte sig ned at se. Nu er det en hel gudstjeneste man kan opleve,« påpeger Marvig.

Online-gudstjenesterne bliver ...

Læs hele artiklen i Galten Folkeblad 16. december 2020

Del på
Super Brugsen Galten

Kontakt

Galten Folkeblad
Søndergade 25
8464 Galten
Tlf. 70 20 09 95
Fax 86 94 32 16

- Kontakt os
- Annoncebestilling
- Giv os et tip

Facebook block

Vi samler statistik ved hjælp af cookies

-