Julen kom til Galten på Black Friday

Image
Med nye opgraderede lyskæder står byens juletræ smukt på Torvet og kaster stråleglans over den mørkeste tid på året.

Efter 35 år som "plejetræ" er naboens træ kommet til ære og værdighed på Torvet.

Galten Skovby City havde gearet arrangementet endnu nogle tænder i forhold til i fjor, da der i fredags var juletræs-tænding på Torvet i Galten.

Julemanden ankom i landets måske største "kane", nemlig på ladet af en stor og gran-dekoreret sættevogn, ledsaget af et nisseorkester i skikkelse Young Brass fra Skanderborg Musikskole.

Både julemanden og hans kone var i strålende humør og mødte børn i hundredvis med slikposer efter forinden at have talt ned til tændingen af juletræet.

I "pleje" hos naboen i 35 år

Træet i sig selv er et lille juleeventyr. Sædvanen tro er det håndplukket i en lokal have, denne gang hos Ruth og Flemming Jensen på Skovbyparken 60. Det er folk fra Lions Club Galten-Skovby som varetager transporten og opstillingen, bistået af vognmand Lars Therkildsen.

»For 35 år siden kom en nabo til Flemming og fortalte, at vedkommende havde købt to træer, men kun havde plads til det ene i øjeblikket, og spurgte, om ikke de kunne plante det midlertidigt hos ham. Så kunne han få det senere,« fortæller Per Kolding fra Lions.

Senere blev til meget senere og da talen mange år efter faldt på emnet, så mente parterne, at træet nu nok var blevet for stort til lige at flytte. Således kom der til at gå 35 år inden træet skiftede adresse, denne gang til Torvet.

»Flemming var rigtig glad for at vi kom og spurgte. Han ville gerne af træet efter alle disse år,« fortæller Per Kolding.

Det tog blot et par timer om at fælde, flytte og rejse træet igen på Torvet.

Se flere billeder fra juletræsarrangementet i fredags

Læs Galten Folkeblad 3. december 2019

FBS

Del på

Kontakt

Galten Folkeblad
Søndergade 25
8464 Galten
Tlf. 70 20 09 95
Fax 86 94 32 16

- Kontakt os
- Annoncebestilling
- Giv os et tip

Facebook block