Julen er sikret i 100 år

Image
Som "juletræs-mand" for Lions Club Galten-Skovby har Per Kolding igen i år taget del i arbejdet med at få opstillet et smukt juletræ på Torvet.

Leveringen af "byens juletræ" på Torvet i Galten er angiveligt sikret mange år ud i fremtiden.

Der gemmer sig et lille juleeventyr bag tilvejebringelsen af det juletræ, som i sidste uge blev rejst på Torvet i Galten, hvor det skal knejse frem til jul.

Det fortæller Per Kolding, som i en årrække har været "juletræs-mand" for Lions Club Galten-Skovby.

»I år har vi ikke rigtigt kunne finde et fint træ rundt om haverne. Jeg tror, at dem som er store nok, er ved at være brugt op,« siger Per Kolding med henvisning til, at man ofte har "plukket" juletræer rundt om i lokale villahaver. Her har ejerne samtidig været glade for at skænke træer, der har vokset sig til over almindelig havestørrelse.

Opslag gav pote

Derfor lavede man fra Lions Clubs side et opslag i en lokal facebook-gruppe med en efterlysning, og den gav pote.

»Dagen efter ringede en dame fra Galtenvej nær Låsby og spurgte, om vi ikke ville komme og hente 100 træer,« fortæller Per Kolding.

»Parret havde købt ejendommen for 10 år siden. Den tidligere ejer havde haft en juletræskultur, men de nye ejere nåede ikke at få træerne fældet, så nu var de groet dem over hovedet. De ligger nu mellem 8 og 12 meter i højden,« siger Per Kolding idet han tilføjer:

»Damen sagde: Kom endelig og hent. I skal være velkomne, og det kan I gøre i de næste 100 år. Dertil måtte jeg svare, at så bliver det i givet fald ikke mig som kommer til at gøre det. Men summa summarum så behøver vi ikke længere at lede efter juletræer til de kommende år.«

Først traktor, dernæst lastbil

Således kunne vognmand Lars Therkildsen i onsdags  hente et smukt træ på Låsbyvej.

»Den store lastbil kunne ikke køre helt ned til juletræskulturen. Dertil var jorden alt for blød, så Ole Kallehauge kom med en traktor og en pressening, som træet kunne ligge på mens det blev trukket ud til asfaltvejen. Her kunne Lars Therkildsen krane træet på lastbilen og køre det til Galten,« fortæller Per Kolding.

Nu pryder træet på den faste plads på Torvet foran Bio Huset.

»Det er ikke det største træ vi har haft, men det er virkelig flot, symmetrisk, fint rundt, og med masser af grene på,« bedømmer Per Kolding.

I forbindelse med weekendens julemarked på Torvet og ikke mindst juletræstændingen sent søndag eftermiddag var masser af borgere forbi og de kunne bekræfte, at det igen i år er et flot træ som pryder Torvet i Galten.

Læs Galten Folkeblad 29. november 2023

Del på
QuizZone

Kontakt

Galten Folkeblad
Søndergade 25
8464 Galten
Tlf. 70 20 09 95
Fax 86 94 32 16

- Kontakt os
- Annoncebestilling
- Giv os et tip

Facebook block

Vi samler statistik ved hjælp af cookies

-