Jubilæumsudstilling i Bio Huset

Image
Bio Husets bestyrelsesformand Tove Severinsen ved øjeblikkets jubilæumsudstilling i Bio Husets glasgang.

Udstilling i Bio Husets glasgang dokumenterer biografens historie.

I 1943 fik Viggo Ravn bevilling til at drive biografteater i Galten Stationsby - fra starten i salen på hotellet. Premierefilmen den 3. november 1943 var den danske: ”Det ku' være så rart” med bl.a. Bodil Kjer og Asbjørn Andersen. Billetpriserne var 75 øre for voksne og 25 øre for børn.

I 1954 opførte  Viggo Ravn den biografbygning vi kender i dag. Byggeudgifterne beløb sig til cirka 60.000 kr. Ja, der er sket meget siden vi skrev 1943.

»Vi fortæller historien ved en udstilling i glasgangen i BIO Huset. I anledning af vores 25 års fødselsdag, har vi ledt i arkiverne. Vi har fundet udklip, programmer, officielle dokumenter, gamle fotos og meget andet,« fortæller Tove Severinsen fra Bio Huset.

»Vi har udvalgt det vi har fundet væsentligt, og hængt op i skifterammer, lagt materialer frem og fortæller en spændende historie om Galten Bio som i dag er områdets kulturhus. Udstillingen kan ses i Bio Husets åbningstid og naturligvis til fødselsdagsfesten.«

Stor fest lørdag d. 17. august

Lørdag d. 17. august fejres 25-året for overgangen til foreningsbiograf med et omfattende program med tilbud til hele familien. Og det hele er gratis.

»Vi har sparet sammen, og valgt at holde fødselsdagen som en folkefest, som Bio Husets gave til de mange gæster, der gennem 25 år har støttet os,« siger Tove Severinsen.

Indtil august 1994 blev Galten Bio drevet som en ren biograf, der blev udelukkende vist film. I dag er huset områdets kulturhus med musik, film og foredrag. Både inde og ude.

Læs Galten Folkeblad 6. august 2019

Del på

Kontakt

Galten Folkeblad
Søndergade 25
8464 Galten
Tlf. 70 20 09 95
Fax 86 94 32 16

- Kontakt os
- Annoncebestilling
- Giv os et tip

Facebook block