Ingen borgeropbakning til solcelleanlæg ved Låsby

Image
Cirka 100 borgere og politikere deltog i borgermødet på gården Thorsminde vest for Låsby.

Massive mishagsytringer angående planer om solcelle-anlæg ved Thorsminde vest for Låsby.

I torsdags afholdt Skanderborg Kommune borgermøde som en indledende offentlighedsfase angående etablering af solcelleanlæg på 73 hektar ved Rye Nørreskov og 96 hektar ved Thorsminde vest for Låsby.

Ved mødet i en landsbrugshal på Thorminde var anslået 100 mennesker mødt frem, og de lagde ikke skjul på deres utilfredshed med at blive naboer til solcelleanlægget.

Stærkest i billedet stod repræsentanter for en lokal gruppering Foreningen nej til solcellepark ved Thorminde, der oplyser, at de har modtaget 121 digitale underskrifter som opbakning.

»Vi stiftede foreningen, da vi i juni fandt ud at der var planer om at etablere et kæmpe solcelleanlæg herude. Det fandt vi ud af ved at læse referater fra Økonomiudvalget,« indledte Vibeke Larsen fra foreningens fem mand store bestyrelse.

Ellers var det et andet bestyrelsesmedlem, Louise Müller Kristensen, der i et langt partsindlæg kom rundt om foreningens synspunkter. Hun påpegede bl.a. at projektmaterialet ikke var retvisende, eksempelvis omkring befolkningstætheden.

»Heromkring Thorsminde bor faktisk rigtigt mange mennesker. Nogen har boet her i generationer, andre er tilflyttere som har valgt at bosætte sig præcis her, fordi det var deres drøm  at bo sted med udsigt til marker, luft og plads. Disse drømme kan blive knust ved udsigten til etableringen af en solcellepark,« indledte Louise Müller Kristensen.

»Vi er nogen som synes, at vi i forvejen tåler meget. Først kom der en motorvej. Sådan er det. Vi bidrager alle til udviklingen. Så kom der nogle vindmøller. Sådan er det jo. Når først et området i forvejen er blevet belastet eller udsat for større tekniske anlæg, så er det ikke længere arealer som er af værdi naturmæssigt. Når først der er en motorvej, så kan der komme vindmøller. Når først der er vindmøller, så kan der komme endnu flere vindmøller, og så kan der også komme solcelleparker. Vi ser på sagen med frygt og angst. Det gør projektansøger ikke,« påpegede en følelsesladet Louise Müller Kristensen videre.

»Hvis man prøver at hæve sig en smule op og ser ...

Læs hele artiklen i Galten Folkeblad 29. september 2021

Del på
Restaurant Gammel Høver

Kontakt

Galten Folkeblad
Søndergade 25
8464 Galten
Tlf. 70 20 09 95
Fax 86 94 32 16

- Kontakt os
- Annoncebestilling
- Giv os et tip

Facebook block

Vi samler statistik ved hjælp af cookies

-