I kirke med The Beatles

Image
I kirke med The Beatles
Salmer var erstattet af Beatles-klassikere ved gudstjeneste i Skjørring kirke.
»Kærligheden betyder alt«. Sådan lød det gennemgående budskab, da der i torsdags blev afholdt en Beatles-gudstjeneste i Skjørring kirke.
John, Paul, George og Ringo var synlige i kirken, både visuelt i form af pladeomslag, på en storskærm, i ord og tanker fremført af ungdomspræst Peter Tast og sognepræst Thomas Frøkjær, og ikke mindst til tonerne fra de Beatles-sange, der udgjorde hele den musikalske del af gudstjenesten.
Der blev indledt med den poetiske »Because« tilsat en videosekvens fra filmen »Across the universe« før hele menigheden blev bedt om at tænde et fyrfadslys i den ene ende af kirken for herefter symbolsk at bære lyset "den lange og snoede vej" til døbefonten, til tonerne fra »The long and winding road«.
Efterfølgende satte Peter Tast sig selv til keyboardet og akkompagnerede til fællessang af »With a little help from my friends« fulgt op af nadver til tonerne af »Come together« inden det hele - naturligvis fristes man til at sige - sluttede med fællessang af »Let it be«.
En øjenåbner
Hovedparten af de hen ved 50 fremmødte var i den voksne eller mere modne alder og er dermed vokset op med Beatles som et lydspor til livet. Nogle af dem fik måske en øjenåbner for de dybere og eksistentielle dybder i Beatles' tekster, men der deltog også vordende konfirmander som her fik åbnet en hidtil ukendt dør til et eviggyldigt Beatles-univers.
 
Del på

Kontakt

Galten Folkeblad
Søndergade 25
8464 Galten
Tlf. 70 20 09 95
Fax 86 94 32 16

- Kontakt os
- Annoncebestilling
- Giv os et tip

Facebook block