Hyggelig jazz-cafe

Image
Hyggelig jazz-cafe
Cirka 40 mennesker kigger forbi Galten Bibliotek lørdag formiddag for at nyde hyggelig jazz-musik leveret af lokale Ole Peter Riis-Holm og delikate smagsprøver serveret af Butik Aroma. Foto: Geert Mikkelsen
Lørdag formiddag var Galten Bibliotek vært for en hyggelig jazz-cafe med lokale Ole Peter Riis-Holm ved flygelet.
- Der kom mange, cirka 40, og lyttede med. Det var smadder hygwgeligt, konstaterer Gerd Skou-Hansen fra Galten Bibliotek og tilføjer:
- Nogle kom på grund af musikken, andre dumpede bare ind midt i lørdagsindkøbene og sad rundt omkring på biblioteket, drak kaffe, læste aviser og nød musikken.
Butik Aroma bød på smagsprøver fra sortimentet, og udenfor skinnede solen.
- Vi har allerede besluttet at gentage arrangementet næste år, fastslår Gerd Skou-Hansen.
Udlånsstigning
For femte år i træk er udlånet steget på bibliotekerne i Skanderborg Kommune. I 2011 blev stigningen på 7,5% - fra 690.000 til 742.000 udlån. Siden kommunesammenlægning i 2007 har der været en stigning på i alt 27,2%. I 2011 står film og spil for den største stigning på 23%, mens lydbøger steg 9%. 
Udlån af bøger er kun steget med 1,2%, men det sker efter fald i udlånet de to foregående år. Udlånet af CD'er er faldet en smule, men tallet har holdt sig nogenlunde stabilt på 65.000 de seneste fem år. Trykte bøger er dog stadig den helt dominerende vare på hylderne. Af de samlede udlån var de  527.000 enheder, eller 71%, helt almindelige bøger.
Digital nyhed i 2011
- Vi er selvfølgelig glade for, at borgerne i kommunen bruger bibliotekerne mere og mere. Jeg tror stadig, det betyder meget, at vi efter kommunesammenlægningen kan skaffe mange materialer hurtigere end før. Samtidig har vi fået en række nye opgaver på borgerserviceområdet, som sammen med billetsalg og meget andet, har gjort os endnu mere synlige i lokalsamfundene, siger bibliotekschef ved Skanderborg Kommune, Jørgen Bartholdy. 
- Endelig ved vi, at bibliotekernes mange nye internettjenester, f.eks. filmstriben.dk og netlydbog.dk, har skabt fornyet interesse blandt nogle grupper, der ikke tidligere kom så flittigt på biblioteket, siger Jørgen Bartholdy.
2011 var også det første år, hvor bibliotekerne gav borgerne i Skanderborg mulighed for at låne digitale bøger fra nettet. Det blev benyttet 346 gange fra tilbudet blev præsenteret i slutningen af november. 
- Det skal blive spændende at følge udviklingen i digitale lån i de kommende år, slutter Jørgen Bartholdy.
 
 
Del på

Kontakt

Galten Folkeblad
Søndergade 25
8464 Galten
Tlf. 70 20 09 95
Fax 86 94 32 16

- Kontakt os
- Annoncebestilling
- Giv os et tip

Facebook block