Hugo Hugorm – et nyt go'nat-historie-univers med lokale rødder

Image
Torben Allan Mikkelsen, tv, sammen med daglig leder af Trygfondens Familiehus, Vinni Bisgaard Stenholt og sponsor Søren Fredslund Nedergaard, direktør i SuperVision Alarmteknik, da de forrige onsdag besøgte familiehuset for at donere en stak Hugo Hugorm-bøger til glæde for børn tilknyttet familiehuset og deres søskende.
»Vinni Bisgaard Stenholt modtog på vegne af huset bøgerne og fortalte om nogle af de ting som gør dette sted ganske særligt for de indlagte børn og deres familier. Bedre sted til Hugo Hugorm, kan man ikke forestille sig,« siger forfatter Torben Allan Mikkelsen.

Til daglig arbejder Torben Allan Mikkelsen hos Harlev-virksomheden SuperVision Alarmteknik, men han er samtidig tegner og forfatter.

Han har netop udgivet Hugo Hugorm med godnathistorier, og med sin arbejdsgiver er en antal eksemplarer skænket til Trygfondens Familiehus i Skejby, hvor de kommer syge børn og deres søskende til gode.

»For seks år siden, under en ferie i Sverige, sad jeg og slappede af med en blyant og pludselig sad jeg med en figur, som skulle være en sjov og hyggelig hugorm. Jeg tænkte at det kunne være sjovt at lave en lille enkel godnathistorie til mindre børn og selv om jeg hverken er forfatter eller professionel tegner, mente jeg nok at det kunne være muligt,« siger Torben Allan Mikkelsen.

Det var starten på det go’ nat-historie univers, med afsæt i Hugo Hugorm og hans venner, hvor første bog, Hugo Hugorm og Folmer Fisk, lige er rullet ud fra trykkeriet.

Dermed har Torben Allan Mikkelsen fået virkeliggjort en drøm om at fortælle små historier til børn.

Har arvet morfars fortælleevner

Torbens morfar var en fantastisk historiefortæller, som kunne opfinde historier ud af det blå og den evne har Torben arvet. Han har altid elsket at fortælle historier til børnene i familien og med børnebørn er der rig mulighed for at teste historierne først, foran et kræsent publikum.

Bøgerne handler om Hugo og hans venner og deres oplevelser.

Hugo Hugorm ser anderledes ud end hans 11 søskende og forældre, for han er nemlig lysegrøn med mørkegrønne prikker på og det er jo langt fra almindeligt i hugormefamilier.

Nogle af figurerne i bøgerne kan være lidt fiktive og har til hensigt at vække fantasien hos barnet. Lidt morale er der også blevet plads til, for uanset hvilken race og udseende man har, samt hvor forskellige man er, kan man godt blive venner og have det sjovt sammen alligevel.

400 bøger bestilt i en særlig udgave

SuperVision har bestilt 400 bøger med firmanavn på bagsiden, som den ønsker at donere til ...

Læs hele artiklen i Galten Folkeblad 24. november 2021

Del på
Decoplant

Kontakt

Galten Folkeblad
Søndergade 25
8464 Galten
Tlf. 70 20 09 95
Fax 86 94 32 16

- Kontakt os
- Annoncebestilling
- Giv os et tip

Facebook block

Vi samler statistik ved hjælp af cookies

-