Herskind-skytter dystede i landsdelsfinale

Image
Herskind-skytter dystede i landsdelsfinale
De fire lokale skytter i landsdelsfinalen Luna Juul Eriksen, Malte Møller Madsen, Astrid Abildgaard Rasmussen og Catrine Hedegaard Andersen.
Fire elever fra 5.a på Herskind Skole fik sig i lørdags en på opleveren.
Via Skole DM i skydning var holdet gået videre fra Diplomskydningerne til landsdelsfinalen, hvor de i Randers Skyttekreds skulle kæmpe mod de 20 andre hold fra det øvrige Østjylland.
»Det var fire spændte skytter vi havde med. De klarede sig rigtigt fint og havde en god oplevelse, men point rakte desværre ikke til at komme i top 3 som var afgørende for at gå videre til Landsfinalen i Vingsted,« fortæller Ole Brøgger fra Galten Skytteforening.
Koncentration, udholdenhed og balance
Skytterne fra Herskind Skole  var Astrid Abildgaard Rasmussen, Catrine Hedegaard Andersen, Luna Juul Eriksen og Malte Møller Madsen.
Skole DM i skydning er en turnering for alle 5. klasser i Danmark – en sjov og udfordrende idræt der handler om koncentration, udholdenhed og balance.
Det er DGI, Dansk Skole Idræt og de lokale skytteforeninger – her Galten Skytteforening – der i samarbejde hjælper eleverne gennem hele turneringen.
Eleverne bliver inddelt i hold af fire. Drenge og piger konkurrerer på lige fod. Der skydes med kaliber .22 rifler – også er kendt som salonrifler.
Nummer 13 blandt 117 hold
Eleverne gennemgår et forløb med stor vægt på sikkerhed, skydeteknik og skydetræning. Efter en træningsperiode skal hver elev skyde to serier diplomskydninger. Disse er afgørende for deres placering på hold og holdets videre deltagelse i turneringen.
 En serie består af ubegrænset antal prøveskud samt 20 gældende skud. Man kan maksimalt opnå 200 point i en serie.
De 20 hold der klarer sig bedst til diplomskydningerne går videre til landsdelsfinalen. Hold 1 fra Herskind skole & børnehus fik en 13. plads ud af 117 deltagende hold fra Østjylland. Derfor gik de videre til Landsdelsfinalen i Randers. Herfra gik de tre bedste hold videre til Hovedfinalen.
Af maksimalt 200 mulige opnå hold 1 fra Herskind følgende flotte score: Catrine Hedegaard Andersen: 189 point, Luna Juul Eriksen: 186 point, Astrid Abildgaard Rasmussen: 182 point, Malte Møller Madsen: 182 point.
Læs Galten Folkeblad 20. november 2018
Del på

Kontakt

Galten Folkeblad
Søndergade 25
8464 Galten
Tlf. 70 20 09 95
Fax 86 94 32 16

- Kontakt os
- Annoncebestilling
- Giv os et tip

Facebook block