Herskind-Skivholme nomineret til Regions Midtjyllands »Landsbypris«

Herskind-Skivholme er med i opløbet om en hædrende titel fra Region Midtjylland og en kontant påskønnelse på 150.000 kroner.
Ti landsbyer og landsbysamfund i Midtjylland har i de senere år udviklet sig så meget, at de er blev indstillet til Region Midtjyllands landsbypris 2012.
Blandt de nominerede er Herskind-Skivholme. Det sker med følgende begrundelse:
»Borgernes sammenhold og vilje er et forbillede for andre. Den udbredte holdning er: Hvad kan jeg selv bidrage med? Der er udviklet rutiner for at byde tilflyttere velkommen. Indbyggertallet er gennem flere år støt stigende. Der er organiseret en skolemadordning, hvor udviklingshæmmede på et beskyttet værksted tilbereder sund skolemad af økologiske og biodynamiske råvarer. Desuden har Landsbyrådet iværksat tværkommunale pilgrimsvandringer, der starter fra flere kulturhistoriske steder og slutter i middelalderkirken i Skivholme.«
Det er fjerde gang, at Region Midtjylland skal uddele landsbyprisen. De forrige år er den gået til Idom-Råsted i Holstebro Kommune, Spjald i Ringkøbing-Skjern Kommune og Endelave By i Horsens Kommune - i nævnte rækkefølge.
Regionens landsbypris følges af 150.000 kroner. Den endelige afgørelse forventes at blive truffet i januar 2012 af Regionsrådet efter behandling i rådets rådgivende udvalg vedrørende regional udvikling. 
Nu er det op til et ekspertudvalg at vurdere, hvem af kandidaterne der samlet set bedst lever op til kriterierne for landsbyprisen.
Del på

Kontakt

Galten Folkeblad
Søndergade 25
8464 Galten
Tlf. 70 20 09 95
Fax 86 94 32 16

- Kontakt os
- Annoncebestilling
- Giv os et tip

Facebook block

Vi samler statistik ved hjælp af cookies

-