Gyvelhøjskolen er i kredsfinalen

Image
Drengene fra Gyvelhøjskolens hold har god grund til at være stolte. Med seks sejre i turneringen har de kæmpet sig til finalen for midtjyllands kreds. Den spilles på fredag mod Stensballeskolen fra Horsens.
Gyvelhøjskolen er for første gang nogensinde nået til kredsfinalen i Ekstra Bladets landsdækkende skolefodboldturnering. Efter en nervepirrende straffesparkskonkurrence vandt de i fredags 6-5 over Strandskolen.
Udfordringen var ellers til at få øje på, inden kampen blev fløjtet i gang. Gyvelhøjskolens faste målmand, Rasmus Andsbjerg, måtte udgå efter sidste kamp med en hjernerystelse. Og angrebets topscorer Nicklas Jensen stillede op med en forstuvet tå.
Desuden var Strandskolen fysisk overlegne, og det pressede Gyvelhøjskolen.
»De var et hold med nogle store 9. klassespillere, og det gav lidt udslag - eksempelvis overfor nogle af vores 7. klasse-spillere. Men rent spilleteknisk var vi i hvert fald godt med,« fortæller træner Thomas Böker.
Midt i første halvleg lykkedes det Nicklas Jensen at tackle sig forbi målmanden og sende bolden i nettet. Gyvelhøjs 1-0 føring holdt til pausen, men i anden halvleg kom Strandskolens udligning. Kasper Madsen kom for sent med en tackling, og det udløste et gult kort og en 10-minutters pause på sidelinien. Og de 10 minutter i overtal formåede Strandskolen at udnytte med et godt pres, der udløste udligningen til 1-1. I forbindelse med udligningen blev reserve-målmand Emil Bo skadet, hvorefter Gyvelhøj måtte sætte ind med en tredje målmand på posten i skikkelse af Jacob Pedersen.
Finalekamp på fredag
1-1 var fortsat stillingen, da dommeren fløjtede kampen af, og en afgørelse på straffesparkskonkurrence ventede. Gyvelhøjskolen scorede på alle fem. Strandskolen på de første fire, imens sidste mand på posten skød forbi målet.
»Det var meget intenst og nervepirrende. Der var stor glæde blandt vores spillere bagefter. Det er ikke sket tidligere at Gyvelhøjskolen er nået til kredsfinalen, så spillerne er stolte og med rette,« roser Thomas Böker.
Finalekampen for midtjyllands kreds spilles på fredag, hvor Gyvelhøj skal møde Stensballeskolen fra Horsens på udebane. Men om Gyvelhøj kan stille med fuldt hold er i skrivende stund (mandag) uvist, da 9. klasserne er i erhvervspraktik i denne uge, og tre af holdets spillere tilbringer praktikugen hos militæret.
Læs hele artiklen i Galten Folkeblad 5. novemver 2013 via e-paperlinket i venstre side