Gratis hjælp til stress-håndtering online året ud

Image
Fælleden. Foto: Skanderborg Kommune

Borgere i Skanderborg Kommune med milde og moderate stresssymptomer kan få gratis adgang til kurset Åben og Rolig Online resten af året.

Kurset tager udgangspunkt i et eksisterende stresshåndterings-koncept, der har vist gode resultater – både i Skanderborg Kommune og på landsplan.

Det er Center for Psykisk Sundhedsfremme der står bag kurset, der udbydes til borgere i Skanderborg Kommune. Håbet er at kurset kan hjælpe dem, der ønsker at sænke stress, fremme livsglæde og styrke deres mentale sundhed.

»Når mennesker er i mental trivsel har de de bedste forudsætninger for at udfolde egne evner, håndtere dagligdagens udfordringer og indgå aktivt i givende fællesskaber, og derfor ønsker vi at styrke den mentale trivsel blandt borgerne,« siger Tage Nielsen, der er formand for Kultur-, Sundheds- og Beskæftigelsesudvalget i Skanderborg Kommune.

Forløb med gode resultater

Åben og Rolig-konceptet, der anvender meditation som et redskab til at sænke stressniveauet hos deltagerene, er videnskabeligt udviklet og har vist sig særdeles effektfuldt.

I Skanderborg Kommune, hvor borgere siden 2018 har kunne deltage i et fysisk kursus, faldt stressniveauet eksempelvis med 37% og livskvaliteten steg med 102% blandt deltagerne. Samtidig peger en række nationale test og evalueringer også på, at det nye onlineforløb har god effekt.

Fri og gratis adgang resten af året

Med fri adgang til forløbet resten af året, kan borgere selv tilmelde sig via hjemmesiden www.ffms.online. Det er gratis at tilmelde sig og frivilligt om man ønsker at deltage i alle 25 sessioner eller kun vil anvende dele af forløbet.

Læs Galten Folkeblad 18. november 2020

Del på
Skanderborg Kommune

Kontakt

Galten Folkeblad
Søndergade 25
8464 Galten
Tlf. 70 20 09 95
Fax 86 94 32 16

- Kontakt os
- Annoncebestilling
- Giv os et tip

Facebook block

Vi samler statistik ved hjælp af cookies

-