Grand Prix-sangerinde underholdt ældre i Tjørnehaven

Image
Smukfonden finansierer de musikalske hyggestunde rundt om på kommunens ældrecentre. I torsdags nød både Tjørnehaven i Galten og Søndervang i Låsby godt af det gode initiativ.

En sanger og en guitarist, sendt på turné af Smukfonden, sørgede for en festlig torsdag formiddag i Tjørnehaven.

Med 23°C, høj sol og fuglesang i baggrunden, emmede rammerne af lutter idyl torsdag formiddag ved Lokalcenter Tjørnehaven.

Fra kl. 11 og en halv time frem steg den i forvejen fine stemning yderligere nogle grader, da en "sanglærke" slog ned på terrassen og underholdt med skønsang.

Det var Smukfonden som havde engageret et par musikere til en turne rundt om til lokale ældrecentre for at skabe en musikalsk hyggestund.

Og hvilken hyggestund. Assisteret af guitaristen Morten Bytofte henrykkede Jeanette Bonde, der i 2017 var blandt deltagerne i Dansk Melodi Grand Prix, tilhørerne med sin smukke stemme.

Det blev til bl.a. Anne Linnets »En forårsdag« og Sebastians »Vårvise« samt fra højskolesangbogen den elskede »Livstræet«, som sangerinden havde mange minder om fra sin skoletids morgensang.

Flere af sangene fremkaldte spontane klapsalver blandt de ældre.

Undervejs i koncerten blev fløjdørene slået op til cafeen, og flere beboere kom ud og nød sangene og musikkene mens nogle fik sig en lille svingom på terrassen med oplevelsesmedarbejder Anne Saabye eller en af Tjørnehavens plejere som dansepartner.

Mod slutningen lod Jeanette Bonde også sin skønne vibrato lyde i Bent Fabricius Bjerres
titelmelodi til filmen »Forelsket i København« og til slut Gitte Hænnings »Ta' med ud og fisk«, som atter fik gang i dansegulvet mens andre sang med.

»Det varmer hjertet«

Musikerne fremhævede livsglæden som en overskrift for den lille turne til lokale ældrecentre.

»Vi kan simpelthen se på de ældre, at de bare stråler. Det varmer hjertet,« sagde Jeanette Bonde om oplevelsen efter at have uddelt den femte musikalske gave for Smukfonden i form af koncerter i bl.a. Gl. Rye og Skanderborg.

Efter besøget i Galten fortsatte musikerne til Låsby for at optræde med en lignende koncert på Søndervang, og fredag gjaldt det yderligere to koncerter i Skanderborg.

Læs Galten Folkeblad 24. juni 2020

Del på
GG

Kontakt

Galten Folkeblad
Søndergade 25
8464 Galten
Tlf. 70 20 09 95
Fax 86 94 32 16

- Kontakt os
- Annoncebestilling
- Giv os et tip

Facebook block