Glade vandrere mødtes igen efter ni år

Image
For ni år siden traf Svend Trøst og Mikael Bertelsen tilfældigt hinanden på caminoen i Spanien. Forleden var de atter ude at vandre i hinandens selskab.

For ni år siden traf pensionisten Svend Trøst fra Skovby og mediemanden Mikael Bertelsen tilfældigt hinanden på en camino-vandring i Spanien.

I onsdags gæstede Mikael Bertelsen Bio Huset for at holde foredrag. Med tanke på, at vi for nylig fik indviet en lokal "pilgrimsrute" fra Skovby til Galten lå ideen lige for. Den skal vi da have Bertelsen og Trøst til at gå i fællesskab.

En email og en telefonsamtale senere var aftalen på plads. Bertelsen møder frem i Galten tidligere på dagen, og Svend Trøst udtænker forinden en rute som vi kan nå at gå.

Således starter vandringen i let støvregn ved Jeksen, og allerede inden vi har gået 50 meter er Svend og Mikael i gang med at genopfriske minder fra deres første møde i Spanien.

For den velartikulerede og sprogligt prisbelønnede Bertelsen falder talen nemt. Suppleret med den lidt mere ordknappe og eftertænksomme jyde Svend når talrige emner at blive berørt allerede inden vi når Stjær.

Vi taler om mangt og meget, men mest kredser emnerne om begejstringen for det at vandre. Den har de begge i så rigt mål at de burde udnævnes som ambassadører for Dansk Vandrelaug.

Det hele startede for Mikael Bertelsen med det, der skulle ende med at blive til voksenjulekalenderen 'Bertelsen på Caminoen'. Oprindeligt anede han knapt hvad han sagde ja til ved henvendelsen fra Halfdan Muurholm fra DR i Århus. Det var tænkt som et program hvor kendte personer skulle gå med Bertelsen. Personligheder som Finn Nørbygaard, Børge fra Olsenbanden, Pernille Højmark m.fl. var bragt i forslag, men Bertelsen ville en anden vej med programmet.

»Jo mere jeg kom til at læse om caminoen og satte mig ind i det, så skrev alle: Det er bedst at gå alene. Det blev de meget nervøse over i DR. Hvad så hvis der ikke sker noget,« erindrer Mikael Bertelsen mens vi viger ud i vejsiden for ikke at blive ramt af en forbipasserende bil mellem Jeksen og Stjær.

»Så var det jeg foreslog, at det skulle være i 24 afsnit, ligesom etaper i Tour de France. Her kan seerne godt leve med, at der indimellem er dage uden store dramaer. Til sidst fik jeg dem overtalt til, at jeg godt kunne tage alene af sted og så se hvad der skete.«

Havde ikke forberedt sig på det praktiske

Med tre fotografer og en spansktalende medarbejder tog Mikael af sted til det nordlige Spanien, hvorfra caminovandringen skulle indledes.

»Jeg havde ikke rigtigt taget opgaven alvorligt og forberedt mig. Jo, jeg havde læst en masse og var forberedt oppe i hovedet. Jeg havde læst på lektien i forhold til ruten, men havde ikke prøvet at gå med opbakning og været opmærksom på alle de detaljer som gør en forskel,« erkender Mikael idet Svend indskyder:

»Det var også det han bad mig om; at orientere lidt om det at vandre, og hvordan jeg havde trænet. Mikael havde dårligt nok gået ned til bageren,« lyder det fra Svend Trøst, hvortil Mikael med en latter  ...

Læs hele artiklen i Galten Folkeblad 8. oktober 2019

B

Del på

Kontakt

Galten Folkeblad
Søndergade 25
8464 Galten
Tlf. 70 20 09 95
Fax 86 94 32 16

- Kontakt os
- Annoncebestilling
- Giv os et tip

Facebook block