Gastronomisk islæt i køkkenet ved Tjørnehaven

Image
Gastronomisk islæt i køkkenet ved Tjørnehaven
Torsdag får de ældre på Lokalcenter Tjørnehaven i Galten maden serveret af to gastronomi-kokke. Det sker som led i et projekt med fokus på at give maden på ældreområdet et kvalitetsløft.
Ord som tør, kedelig og uden smag er ofte blevet hørt i sammenhæng med den kommunale ældremaden. Det er der ved at blive lavet om på hos Lokalcenter Tjørnehaven. Torsdag står den på gourmetmad.
Skanderborg kommune har siden sidste år, haft et projekt  gang om "kvalitetsløft af maden på ældreområdet."
Det har involveret et par kokke fra gastronomiverdenen, Jacob Eskildsen og Søren Westh, tidligere Noma-kok til at hjælpe med udarbejdelsen af den nye, spændende mad til de ældre.
De har samarbejdet med køkkenlederne ved ældrecentrerne og sammen har de fundet frem til nogle forskellige nye retter, med inspiration fra kokkene og deres måde at lave mad på.
Serveret af gastronomikokke
Baggrunden for dette projekt er hovedsageligt at flere beboere taber sig og er i en dårlig ernæringstilstand. Derudover trænger maden til de ældre bare generelt til at få et frisk pust.
Det vil man nu gøre noget ved og ved hjælp af de to kokke, er køkkenpersonalet på Tjørnhaven blevet inspireret til at lave en lidt mere alternativ og anderledes mad til de ældre.
Torsdag d. 12. marts får Tjørnehaven besøg af de to kokke, som her vil servere deres forberedte og medbragte mad til beboerne.
»Vi er stadig på forsøgsstadiet og lige nu tager vi ud til allle plejecentre i Skanderborg kommune og prøver maden af, som så gerne skulle blive serveret til efteråret,« forklarer Conny Rønnov, mad og måltidschef på ældreområdet.
Perlebyg i stedet for kartofler
Det bliver en helt speciel aften, hvor der bliver kræset ekstra meget om beboerne. 
»Vi ved hvor vigtigt det er med måltiderne for de ældre. Det betyder noget at maden bliver flot serveret, at der er hygge omkring bordet f.eks. med stearinlys og så at maden smager godt,« siger Conny og ser frem til at høre hvad beboerne synes om den mad de skal have serveret.
»Der er bl.a. lagt op til at bruge hvedekerner eller perlebyg i stedet for kartoflen,« siger Conny og fortsætter 
»Der vil nok altid være nogen som synes det er noget pjat at erstatte kartoflen med noget andet, men indtil videre har vi fået positiv feedback på alternativerne.« 
Kartoflen er generelt en svær grøntsag at håndtere, da den ikke er ens gennem hele året.
»Man skal tænke på, at vi jo er et storkøkken, hvor alt bliver lavet i store mængder. Det er en udfordring i sig selv,« forklarer hun og fortæller at det er et stort projekt at få implementeret alle ønsker om sund og smagfuld kost, men også et spændende projekt.
»Jeg glæder mig til at høre hvordan de modtager de nye retter på Tjørnehaven. Det er nogle noget anderledes retter end de er vant til, men indtil videre er det hele modtaget meget positivt,« slutter Conny.
Del på

Kontakt

Galten Folkeblad
Søndergade 25
8464 Galten
Tlf. 70 20 09 95
Fax 86 94 32 16

- Kontakt os
- Annoncebestilling
- Giv os et tip

Facebook block

Vi samler statistik ved hjælp af cookies

-