Galtens "søpromenade" får eksklusivt løft

Image
Galtens "søpromenade" får eksklusivt løft
Medarbejdere fra Skanderborg-virksomheden Wood-ways i gang med at montere de to meter lange pæle, som skal udgøre fundamentet til en ni meter lang, handicapvenlig bro ud i Præstdam.
Rekreativt område med promenade-moler ved Præstdam er ved at tage form.
Gennem de seneste uger har Skanderborg-firmaet Wood-ways arbejdet ved den sydøstlige ende af Præstdam-søen i Galten.
Foreløbig er en mængde to meter lange pæle blevet banket i bunden langs søbredden. Herefter forestår arbejdet med at lave overbygningen til 'promenaden'.
Projektet er to-delt og placeret i henholdsvis søens østlige ende, mens der cirka 50 meter længere mod vest etableres en handicapvenlig bro, der vil række ni meter ud i søen og være særligt tilgængeligt for køretolsbrugere og monteret med rækværk, bænke og siddeplinte, så det bliver muligt at sætte sig og nyde omgivelserne.
»Promenaden opbygges i forskellige niveauer. På det lange stræk vil den være i niveau med asfaltstien, og i den ene ende bliver der to trin ned, så man kan komme tæt på vandoverfladen. I den anden ende stiger terrænet lidt og her bliver der tre trin ned,« forklarer John Paaskesen fra Wood-ways og tilføjer:
»Der bliver en dæmpet belysning ved promenaden så den får et hyggeligt aftenlook.«
Arealmæssigt er det samlede projekt på cirka 120 kvadratmeter. Det hele er tegnet af Nodo Arkitekter ved lokale Arne Nielsen, og alt udføres i eksotisk FSC-certificeret hårdttræ, hvilket betyder, at der findes dokumentation for at træet stammer fra bæredygtig og lovlig skovdrift.
Læs hele artiklen i Galten Folkeblad 21. juli 2015
Del på

Kontakt

Galten Folkeblad
Søndergade 25
8464 Galten
Tlf. 70 20 09 95
Fax 86 94 32 16

- Kontakt os
- Annoncebestilling
- Giv os et tip

Facebook block

Vi samler statistik ved hjælp af cookies

-