Galten-Skovby Rotary Klub fordeler 20.000 beskyttelsesmasker

Image
Henning Nielsen, Galten Skovby Rotary Klub var torsdag forbi Skejby Sygehus for at aflevere 2000 beskyttelsesmasker.

Vindmøllevirksomhed vil uddele beskyttelsesmasker i samarbejde med Galten-Skovby Rotary Klub.

I kampen mod Covid-19 smitten donerer vindmøllevirksomheden Envision nu beskyttelsesmasker til en værdi af 300.000 kroner. I samarbejde med Galten-Skovby Rotary Klub uddeles maskerne til det lokale sundhedsvæsen.

Envision, der har adresse i Silkeborg, vælger at tage dette markante skridt som et led i sin politik om social ansvarlighed.

Virksomhedens administrerende direktør Weizhi Dong er privat bosiddende i Galten og er for nylig blevet tilknyttet Galten-Skovby Rotary Klub. Hun har derfor bedt klubben om bistand med detekteringen og udvælgelsen af de enheder i sundhedsvæsenet, som umiddelbart har det største behov.

Præsident i Galten-Skovby Rotary Klub Peter Nielsen har i samme forbindelse nedsat en hurtigtarbejdende task force, som skal udvælge modtagerne og sørge for distributionen mv.

Peter Nielsen roser Envision for den flotte gestus og glæder sig over, at klubben kan bistå.

»Grundet krisen er klubbens næste møder aflyst, så derfor er vi særligt glade for på denne måde at kunne bidrage og glæder os til at kontakte de lokale/regionale sundhedsenheder,« siger Peter Nielsen.

»Envision har endvidere udtrykt ønske om at donere et antal masker til brug for kassemedarbejderne i byens supermarkeder. Medarbejderne sidder jo i en særlig udsat position.«

Kontakter relevante modtagere

I Galten-Skovby Rotary Klub har man nedsat en lille gruppe til at rette kontakt til relevante modtagere.

»Vi har 20.000 masker som er godkendt i henhold til tyske tests og af Region Midtjylland, og efter vi i går har sendt specifikationerne ud, har flere meldt tilbage at dem er man interesseret i at modtage,« fortæller Henning Nielsen fra Galten-Skovby Rotary Klub.

Man er bl.a. i dialog med Skejby Sygehus, Hjemmeplejen i Galten og der vil også blive rettet kontakt til Regionshospitalet i Silkeborg samt lokale plejehjem og supermarkeder.

»Vi tager afsæt i en mindre radius i lokalområdet og deler maskerne ud i relevante mængder til de enheder, som er interesserede. Og hvis det bliver en succes og efterspørgslen er stor, så vil vi efterfølgende opfordre Rotary Danmark til at gå ind i projektet,« siger Henning Nielsen.

Galten-Skovby Rotary Klub har godt 30 medlemmer, der under normale omstændigheder mødes hver mandag til foredrag, virksomhedsbesøg eller andre sociale arrangementer. Klubben sender også unge interesserede på udveksling i udlandet mm.

»Coronavirussen er en trussel imod vores samfund og derfor går vi i Galten-Skovby Rotary klub aktivt ind og hjælper, hvor vi har mulighed for at hjælpe,« begrundes det lokale tiltag.

Envision Energi er Kinas næststørste vindturbineproducent og er rangeret som den 5. største globalt set. Virksomheden er en af de største off-shore vindmølle-virksomheder indenfor ”smart energistyring”. Envision Danmark er virksomhedens globale innovationscenter for udvikling og test af vindturbiner mv.

Eventuel kontakt til Galten Skovby Rotary Klub kan ske til Henning Nielsen på. tlf. 4018 0101.

CBO
Sygeplejerske Charlotte Braarup Olsen, Skejby Sygehus iklædt en af de 20.000 masker som vindmøllevirksomheden Envision og Galten Skovby Rotary Klub i øjeblikket fordeler blandt dele af sundhedsvæsenet, hjemmeplejen m.fl.

Del på

Kontakt

Galten Folkeblad
Søndergade 25
8464 Galten
Tlf. 70 20 09 95
Fax 86 94 32 16

- Kontakt os
- Annoncebestilling
- Giv os et tip

Facebook block