Galten skal have ny apoteker

Image
Galten skal have ny apoteker
Om godt tre måneder vil Galtens apoteker gennem 17 år, Inger Rasmussen, ikke længere være at finde bag disken hos Galten Apotek.
Galtens apoteker gennem 17 år, Inger Rasmussen, går på pension ved udgangen af juni.
Bare rolig. Galten Apotek består som hidtil, selv om Inger Rasmussen med alderens ret snart slipper tøjlerne. I december fyldte hun 70 år og i samme måned opsagde hun formelt sin apotekerbevilling.
Der gælder helt særlige regler angående apoteksdrift i Danmark. Her kræves en statslig bevilling for at kunne drive et apotek, og tilsvarende gør en bestemt procedure sig gældende, når en apoteker vil afhænde sin forretning.
»Selv om jeg opsagde min bevilling i december kunne jeg ikke uden videre være sikker på, hvornår jeg får lov til at stoppe. Det bestemmer Lægemiddelstyrelsen, men nu tyder det på, at jeg kan få lov til at trække mig ved udgangen af juni 2018,« siger Inger Rasmussen.
Seks ansøgere
Som apoteker er man således forpligtet til at fortsætte i virket indtil en efterfølger er udpeget, og den proces er der skred i nu.
»Jeg ved, at der er seks ansøgere til stillingen, og at der  er indkaldt til samtaler i slutningen af marts,« fortæller Inger Rasmussen.
Hun har intet at gøre med udvælgelsen af sin efterfølger. Her gælder også en fastlagt procedure som Lægemiddelstyrelsen står for.
Ved samtalerne med ansøgerne deltager repræsentanter for tre faglige organisationer i apoteksverdenen. De skal vurdere ansøgernes kvalifikationer og kan spørge ind til, hvilke udviklingsplaner ansøgerne har for det givne apotek. 
På baggrund af ansøgningerne og samtalerne indstilles tre kandidater i prioriteret rækkefølge til Sundhedsministeren, der efterfølgende udpeger Galtens nye apoteker.
»Jeg forventer, at den nye apoteker er udnævnt omkring 1. maj. Vedkommende skal også kunne nå at sige op fra sit hidtidige job,« fortæller Inger Rasmussen.
Læs hele artiklen i Galten Folkeblad 20. marts 2018
Del på

Kontakt

Galten Folkeblad
Søndergade 25
8464 Galten
Tlf. 70 20 09 95
Fax 86 94 32 16

- Kontakt os
- Annoncebestilling
- Giv os et tip

Facebook block