Galten kirke får et forgyldt kirkespir

Image
Blikkenslager Søren Storebjerg og lærling Sebastian Holmkvist Rasmussen arbejdede i sidste uge med at montere kobbertagrender. I denne uge påbegyndes arbejde med at lægge ny sifer på kirketårnet

Arbejdet med udskiftning af Galten kirkes tag kører efter planen. Imens kan borgerne begynde at forberede sig på synet af et forgyldt spir samt at en gammel vindfløj vender tilbage over kirke-skibet.

»Se din by fra tårnets top«. Teksten til en Gasolin-sang fra 1970'erne løber gennem tankerne på vej ad stillads-trappen mod toppen af Galten kirkes tårn. Her begynder man i denne uge at lægge nyt skifertag på. De foregående uger er gået med al forarbejdet.

»Det så forbavsende godt ud inde under,« siger blikkenslager  Søren Storebjerg, da vi afbryder ham og lærling Sebastian Holmkvist Rasmussen et øjeblik for at høre, om der er dukket overraskelser op.

»Man kan se, at der har været lavet reparationer gennem årene, men rent træværksmæssigt ser det fint ud. Sådan noget egetræ holder godt,« fastslår  Søren Storebjerg.

Således har man indtil nu været forskånet for ubehagelige "aha-oplevelser". Derimod er man stødt på hilsener fra de oprindelige håndværkere.

»Sommetider står der navne på en blikkenslager eller en tømrer, som har været med til at bygge kirken i tidernes morgen. Mange gange så skriver de, som har været oppe at reparerere også en hilsen til de fremtidige håndværkere. Et sted stod der "CN 1884"« fra en af dem, som har været med til at bygge kirken,« siger blikkenslageren.

Han har også selv leveret lignende "hilsener" til ...

Læs hele artiklen i Galten Folkeblad 3. september 2019

sb

Del på

Kontakt

Galten Folkeblad
Søndergade 25
8464 Galten
Tlf. 70 20 09 95
Fax 86 94 32 16

- Kontakt os
- Annoncebestilling
- Giv os et tip

Facebook block