Galten bliver sat til vægs på Torvet

Image
Kunstneren Frederik Hesseldahl med en skitse til det gavlmaleri, der er ved at opstå i fuld skala på Bio Husets gavl.

Siden i fredags har kunstneren Frederik Hesseldahl udsmykket Bio Husets østvendte gavl med et flot gavlmaleri med motiver inspireret af Galten.

Galten er efterhånden hjemsted for talrige skulpturer. I disse dage tilføjes byrummet endnu en kunstform i form at et stort galvmaleri.

»Folkene bag projektet lærte mig at kende i forbindelse med Silkeborgs Street Art Festival. Der lavede jeg to store gavlmalerier,« fortæller Frederik Hesseldahl i en pause i arbejdet.

Han har en række lignende projekter på samvittigheden. Således bliver værket i Galten hans sjette gavlmaleri. De andre findes i Silkeborg, Vejle, København, Søndersø, Næstved og Hals.

»Jeg er arkitektuddannet. Og så har jeg malet gennem hele min ungdom. Jeg startede med at male graffiti. Altså lovlig graffiti sammen med nogle venner. Da jeg blev færdiguddannet som arkitekt, var der meget “besvær” i byggebranchen. Ting tager lang tid, men med kunsten kan jeg styre alle dele af processen, og dér får jeg sjældent nej til en god idé,« forklarer Frederik om vejen, der har ført til at kunst og gavlmalerier er blevet en del af hans levevej.

Han har dog ikke helt vendt artitektverdenen ryggen, men det gælder mindre end 10 procent af hverdagen. Det er det kreative og udadvendte virke som kunstner, der giver ham mest tilbage.

»Når jeg kommer ud af mit atelier og skal lave denne her slags større projekter, fylder det mig med stor glæde; det at få lov til at bidrage til vores allesammens hverdag,« siger Frederik og tilføjer:

»Jeg kan ikke lade være. Jeg har en stor glæde ved at udtrykke mig kunstnerisk og en lige så stor begejstring for at kunne styre tiden for mig selv.«

Hvad skal man kunne mestre for at kunne kaste ud i sådan noget som det her?

»Man skal have en stor tiltro til, at ting skal nok gå. Man skal have et optimistisk sind, fordi vind og vejr ikke er noget man kan planlægge sig ud af i Danmark,« konstatererer kunstneren.

Fra skitse til færdigt maleri

Inden selve arbejdet med maleriet blev ...

Læs hele artiklen i Galten Folkeblad 1. maj 2024

Del på
Sparekassen Danmark

Kontakt

Galten Folkeblad
Søndergade 25
8464 Galten
Tlf. 70 20 09 95
Fax 86 94 32 16

- Kontakt os
- Annoncebestilling
- Giv os et tip

Facebook block

Vi samler statistik ved hjælp af cookies

-