Fredslys overrækkes til foreningen bag SkulpturBy Galten

Image
Onsdag d. 23. november i Galten Kirke ankommer Fredslyset til Galten på initiativ af Porskjær Sct. Georgs Gildet.

Onsdag d. 23. november kl. 18 kommer "fredslyset" atter til Galten.

I Galten Kirke vil Fredslyset blive overrakt til foreningen Skulpturby Galten repræsenteret ved Tove Severinsen. Efter modtagelsen vil alterlysene blive tændt med flammen fra Fredslyset, herefter der vil blive afholdt en lille andakt suppleret med en god fortælling.

Arrangørerne inviterer alle til at deltage og få lyset med hjem, tændt ved flammen fra Fredslyset, efter gudstjenesten. Man kan eventuelt selv medbringe en lampe.

Fredslyset bliver tændt i Fødselsgrotten i Betlehem, ved en flamme, som altid brænder. Traditionen er oprindelig startet i Østrig, hvor aktionen er startet af den østrigske radio under navnet ”Lyset i mørket” til fordel for nødlidende og handicappede mennesker.

Det startede i 1980'erne, og meget hurtigt gik spejderne ind i arbejdet. Det er nu primært spejderne der henter og bringer lyset ud i Østrig og videre ud i Europa.

Lyset transporteres som en tændt flagermuslygte i en sikringsbeholder i privatbiler ud til forskellige byer i Danmark. Hver modtager kommer så med sin egen lygte og overfører flammen hertil. Flammen er et symbol på håb og tro på fremtiden, trods verdens ondskab.

Fredslyset kører gennem Danmark onsdag den 23. november, hvor medlemmer af Porskjær Sct. Georgs Gildet i Galten henter det i Hadsten og tager det med til Galten.

I Danmark har man valgt at modtage lyset som en gave, og give det videre som en gave med budskabet: ”Fred på jorden”. Alle inviteres til at deltage uden nogen speciel politisk, religiøs eller anden bagtanke.

Sct. Georgs Gilderne som blev stiftet i København i 1933 som et fællesskab for voksne, der tager udgangspunkt i spejderideens grundlæggende principper med fokus på personlig udvikling samt økonomisk hjælp, primært med fokus på børn og unge i ind- og udland.

Læs Galten Folkeblad 16. november 2022

Del på
House Of Nails

Kontakt

Galten Folkeblad
Søndergade 25
8464 Galten
Tlf. 70 20 09 95
Fax 86 94 32 16

- Kontakt os
- Annoncebestilling
- Giv os et tip

Facebook block

Vi samler statistik ved hjælp af cookies

-