Fornem pris til Galten kirkes organist

Image
Fornem pris til Galten kirkes organist
Lars Rosenlund Nørremark, organist ved Galten kirke, er blevet hædret med en fornem pris.
Galten Kirkes organist Lars Rosenlund Nørremark er blevet tildelt Ejnar Hansens Legat for Organister og Dirigenter.
Overrækkelsen fandt sted i forbindelse med Århus Musikkonservatoriums julekoncert i en propfyldt  Århus Domkirke.
Med hæderen følger et beløb på 50.000 kr.
I legatets fundats hedder det:
»Legatet gives til en organist eller dirigent som anerkendelse for en udvist særlig indsats – karakteriseret ved kunstnerisk format og musikalsk indlevelse – ved formidlingen af den klassiske musik inden for det pågældende område.«
Lars Rosenlund Nørremark har virket som organist ved Galten Kirke siden 2012. Sideløbende med dette har han forestået undervisning af kommende organister på Musikkonservatoriet. Desuden bliver der tid til at give koncerter her i landet og i udlandet samt udgivelse af adskillige CD’er med orgelmusik. Og så skal studiet i idehistorie på Universitetet lige passes.
»Alle, der har haft fornøjelsen at opleve Lars trylle med tangenterne vil være enige i, Galten Kirke har en organist-kapacitet ud over det sædvanlige. Med et enestående talent og ikke mindst et smittende humør, der kommer til udtryk i hans musik,« lyder det fra menigshedsrådet.
Der vil være mulighed for at opleve Lars' leg med tangenterne, såfremt man møder op til den traditionelle nytårskoncert i Galten Kirke søndag den 7. januar kl. 16.00. Her vil han bl.a. ledsage skønsang fra kirkens ligeledes talentfulde kirkesanger Ea Skaaning Andersen.
Læs Galten Folkeblad 2. januar 2018
Del på

Kontakt

Galten Folkeblad
Søndergade 25
8464 Galten
Tlf. 70 20 09 95
Fax 86 94 32 16

- Kontakt os
- Annoncebestilling
- Giv os et tip

Facebook block