Formand slutter efter 23 år

Image
I lighed med mange andre tennisklubber kunne man også i Harlev IK ønske flere yngre medlemmer. Til gengæld boltrer seniorerne sig flittigt på tennisanlægget i Harlev. Cirka to tredjedele af klubbens medlemmer er over 60 år.

Når tennisafdelingen HIK i Harlev holder generalforsamling torsdag d. 5.oktober, skal der vælges ny formand, idet Barbara Koch ikke genopstiller.

Barbara Koch har været formand i 23 år og ydet et ubeskriveligt stort arbejde for klubben, men nu er det tid til yngre kræfter.

»Tennisafdelingen er en velfungerende afdeling med et stabilt medlemstal på 100, og vi kan stadig prale med at have et af Østjyllands mest velholdte tennisanlæg med fire grusbaner, et flot klubhus og en sund økonomi. Dette er i kraft af de mange frivillige, som hver dag yder et stort arbejde,« siger Karen Tanggaard fra Harlev IK's tennisafdeling.

Fra DGI's side har sammenholdet og fællesskabet i klubben flere gange været fremhævet, fordi man har ønsket at inspirere andre klubber.

»Som alle andre tennisklubber kunne vi ønske flere yngre medlemmer, men mange vælger padel i stedet for tennis, og det skyldes helt sikkert, at padel er forholdsvis let at komme i gang med, i modsætning til tennis, som er teknisk sværere,« siger Karen Tanggaard.

Cirka to tredjedele af klubbens medlemmer er over 60 år. I år har man ikke haft nogen juniorafdeling, da det ikke har været muligt at finde en træner. Generelt mangler DGI trænere.

Vægter både det sportslige og det sociale

I bestræbelserne på at øge interessen for tennissporten samarbejder klubben med Næshøjskolen, som er naboer til tennisanlægget i Harlev og bruger tennisbanerne i idrætsundervisningen for de ældste elever.

»Vi håber på den måde at udbrede kendskabet til tennis,« siger Karen Tanggaard.

Både det sportslige og det sociale dyrkes i tennisafdelingen.Aktivitetsudvalget har i løbet af sæsonen stået for flere arrangementer med turneringer i forskellige former, og hver gang er der blevet sluttet af med spisning på den ene eller anden måde. nj

Læs Galten Folkeblad 27. september 2023

Del på
Skanderborg Kommune

Kontakt

Galten Folkeblad
Søndergade 25
8464 Galten
Tlf. 70 20 09 95
Fax 86 94 32 16

- Kontakt os
- Annoncebestilling
- Giv os et tip

Facebook block

Vi samler statistik ved hjælp af cookies

-