Forfatterdebutant med rod i Galten udgiver digtsamling sammen med en veninde

Image
De to digterdebutanter Hanin Hadayda (tv.) og Anja Rennison. Foto: Karin Gedsø

Anja Rennison kommer oprindeligt fra Galten. I næste uge debuterer hun med digtsamlingen 'I en verden af regnbuer kan lyset stadig godt skolde', skrevet sammen med veninden Hanin Hadayda.

»Mine digte handler om en splittelse mellem forstaden og storbyen, om at kunne føle sig hjemme, om at forstå egne handlinger, og om at finde ro i sig selv og sine valg.«

Sådan fortæller Anja Rennison om sine bidrag til digtsamlingen 'I en verden af regnbuer kan lyset stadig godt skolde' som udkommer 28. februar på Wadskjær Forlag. Anja har skrevet den sammen med veninden Hanin Hadayda.

29-årige Anja Rennison stammer fra Galten og gik i sin tid på Gyvelhøjskolen.

»I en verden af regnbuer kan lyset stadig godt skolde er en digtsamling indeholdende to personlige fortællinger, med fokus på at vokse op og komme videre. Bogen dækker emner som intersektionalitet, queer-identitet, opfattelse af selvet, kærlighed og følelsen af at høre til. Vi skriver i et nutidigt og uformelt sprog, og tager læseren med helt fra barndommen af, indtil vores tid efter universitetet,« fortæller forfatterne om bogen.

Der er på 80 sider. Anja har bidraget med 32 digte og Hanin med 31. I bogen ligger digtene sådan at de to fortællinger bliver fortalt stort set side om side.

Mødtes på universitetet

De to forfattere mødte hinanden på Aarhus Universitet, da de i 2017-2019 læste en kandidatgrad i digital design (grafisk design, hjemmeside-design o.lign). Forinden havde Hanin læst en bachelor i kunsthistorie og Anja en bachelor i dansk.

28-årige Hanin Hadayda bor i Århus N. Hun skriver i et meget direkte tankestrømmende sprog om forelskelser, hendes seksualitet, og de udfordringer hun har haft med kontakten til venner og familie, bl.a. i skyggen af hendes homoseksualitet.

»Digtene kredser rundt om tilsyneladende ligegyldige øjeblikke, som for mig vækker indsigt omkring mit følelsesvæsen og ændrede den måde jeg forstod og interagerede med verdenen omkring mig på. Dette resulterer ofte i et skift af intensitet i min digte, hvor man som læser oplever en bearbejdelse i realtid,« siger Hanin om sine bidrag.

Efter Anja og Hanin blev færdige på universitetet, fortsatte venskabet, og de opdagede, at begge brugte fritid på blandt andet at skrive digte.

»Vi sendte vores digte til hinanden, så vi kunne få en idé om hinandens skrivestil og give feedback på digtene. Senere gav vi hinanden skrive-opgaver, f.eks. i denne uge skal vi skrive to digte om ‘hjemme’ eller om ‘gud’, som vi så kunne give feedback og arbejde videre på,« forklarer Anja.

Da fællesmængden ...

Læs hele artiklen i Galten Folkeblad 22. februar 2023

 

Del på
Jensine

Kontakt

Galten Folkeblad
Søndergade 25
8464 Galten
Tlf. 70 20 09 95
Fax 86 94 32 16

- Kontakt os
- Annoncebestilling
- Giv os et tip

Facebook block

Vi samler statistik ved hjælp af cookies

-