Festlig og grundig fejring af Bio Husets 25-årsdag

Image
Moonjam satte musikalsk punktum for festlighederne på Torvet foran op imod 500 publikummer da Bio Huset fejrede 25 års jubilæum som foreningsbiograf.

Bortset fra vejret gik alt efter bogen, da Bio Huset i lørdags gennemførte en dagslang fejring af 25-året for etableringen som foreningsbiograf.

Vejrudsigterne var blevet tjekket med stadig dybere panderynker til følge som ugen skred frem, og selv om det kunne have været meget værre end det endte med at blive, så lagde det regnfulde vejr en dæmper på festlighederne, primært først på dagen.

Det opstillede telt kunne rumme hovedparten af de 200 fremmødte til de officielle taler ved middagstid. Her havde såvel borgmester Frands Fischer, kulturudvalgsformand Tage Nielsen og bestyrelsesformand Tove Severinsen lejlighed til at hylde det lokale biograf- og kulturhus.

»Vi fejrer faktisk tre ting i dag,« indledte borgmesteren i sin tale idet han henviste til primært 25 året for Bio Husets etablering og overlevelse i den i samme epokes hærgende "biografdød" (i 1980 var der 329 biografer i Danmark. I 2018 var der 167).

»Biografen i Galten har ikke bare overlevet – den lever i bedste velgående,« konstaterede Frands Fischer.

For det andet fejrede vi ifølge borgmesteren kulturen og Bio Husets store betydning lokalt, og for det tredje frivilligheden og fælleskabet: De ildsjæle som Bio Huset har haft siden 1994.

»Bio Huset er et mødested med oplevelser, kultur og fællesskab. Det er de tre ting, vi fejrer i dag. Stort tillykke med jubilæet,« sluttede borgmesteren.

Deja-vu for Tage Nielsen

For den næste taler, kulturudvalgsformand Tage Nielsen var det nærmest et deja-vu at holde jubilæumstale. I 1994 holdt han åbningstalen for Bio Huset, dengang i egenskab af kulturudvalgsformand i den daværende ...

Læs hele artiklen i Galten Folkeblad 20. august 2019

Se billedgalleri fra jubilæumsdagen

Del på

Kontakt

Galten Folkeblad
Søndergade 25
8464 Galten
Tlf. 70 20 09 95
Fax 86 94 32 16

- Kontakt os
- Annoncebestilling
- Giv os et tip

Facebook block