Et led i den grønne omstilling

Image
Ved årsskiftet sætter Galten Varmeværk det nye luft-til-vand-varmepumpeanlæg i drift og tager derved et stort lokalt skridt i den grønne omstillingsproces.

Nyt anlæg ved Galten Varmeværk kan lagre vindmøllestrøm som varme, og fortrænger afbrænding af 10.000 tons flis om året.

Nej, det er ikke "Månebase Alpha" som er i færd med at oprette en filial på et areal mellem Røddikvej og Århusvej, skråt overfor Falck-stationen. Det er Galten Varmeværk som er i fuld gang med det nye luft-til-vand-varmepumpeanlæg på Røddikvej, og det forventes idriftsat 1. januar 2020.

»Anlægget vil kunne fortrænge 10.000 tons flis pr. år eller ca 300 lastvognstræk,« siger driftsleder Finn Sørensen fra Galten Varmeværk

»Anlægget vil fortrinsvis køre om natten når der er overskud af strøm. Der kommer 3,8 kwh varme fra anlægget når der bruges 1 kwh strøm. Det kan lagres som varme i værkets store akkutanke. Dermed er værket i stand til at lagre vindmøllestrøm som varme, når der er overskud. Derudover vil el-nettet have en bedre udnyttelse da belastningen ikke er så stor om natten,« påpeger Finn Sørensen.

Lagrer strøm som varme

I sommerhalvåret vil hele ...

Læs hele artiklen i Galten Folkeblad 10. december 2019

K

Del på

Kontakt

Galten Folkeblad
Søndergade 25
8464 Galten
Tlf. 70 20 09 95
Fax 86 94 32 16

- Kontakt os
- Annoncebestilling
- Giv os et tip

Facebook block