Erhvervsmesse målrettet skoleelever i 8. klasse

Image
«Vi har brug for de unge mennesker,« siger Henning Røgen, Stjær sten og grus som er blandt
deltagerne i torsdagens erhvervsmesse i Galten-hallen. Han ses her samme med Elias, Lasse, Bo og Oliver fra 8.a. på Stjærskolen.

Gyvelhøjskolen, Skovbyskolen, Låsby Skole og Stjærskolen er gået sammen om at etablere en erhvervsmesse.

Messen finder sted torsdag den 23. januar kl. 17-19 i Galten-hallen. Målgruppen er 8. årgangs elever og forældre.

»Vi vil gerne vække de unges interesse for, hvad man også kan blive, når man bliver ”voksen”. På denne messe har vi ikke fokus på hvilken uddannelsesvej, de skal gå, men hvilket “rigtigt job” de kan få, når de bliver voksne,« lyder det fra de involverede skoler.

»Ud fra det “drømmejob”, kan eleverne så vælge uddannelsesvejen. Messen er derfor uden deltagelse af uddannelsesinstitutioner.«

Vil udfordre eleverne

Messen ligger således i tråd med folkeskolens obligatoriske emne; ”uddannelse og job”, hvor skolen skal sikre at udfordre eleverne på deres uddannelsesvalg og styrke deres uddannelsesparathed.

»Vi ønsker, at eleverne får mulighed for at møde personerne bag nogle af de jobs, der findes. Eksempelvis kan de få indblik i, hvordan det er at arbejde i den enkelte virksomhed. Hensigten er at vække nysgerrigheden blandt eleverne på noget, de ikke havde tænkt på før, eller en uddannelse, de ikke vidste eksisterede,« hedder det i oplægget til messen.

De deltagende erhvervsdrivende fra ...

Læs hele artiklen i Galten Folkeblad 22. januar 2020

GG

Del på

Kontakt

Galten Folkeblad
Søndergade 25
8464 Galten
Tlf. 70 20 09 95
Fax 86 94 32 16

- Kontakt os
- Annoncebestilling
- Giv os et tip

Facebook block