En verdensstjerne lærte fra sig i Galten-hallen

Image
»I skal ned i knæene,« lød formaningen fra Peter Gade til ungdomsspillerne og førte dem igennem en stressende udholdenheds-øvelse som afslutning på halvanden times træning i Galten-hallen.

I fredags fik 12 lokale ungdoms-badmintonspillere sig en eksklusiv træningsoplevelse med et af Danmarks største badmintonnavne gennem tiderne, Peter Gade som indpisker.

Den femdobbelte VM-medaljetager, fem dobbelte EM-guldvinder og i 1999 vinder af selveste All England-mesterskabet i herresingle lærte i halvanden time fra sig overfor en i starten betuttet flok ungdomsspillere, som efterhånden tøede op og sugede visdom og fif til sig fra mesteren.

Gade, der fortsat er særdeles aktiv indenfor badminton med eliteudvikling og eget badmintonakademi, delagtiggjorde de lokale ungdomsspillere i sit syn på diverse aspekter af badmintonspillet, lige fra kropsholdning over fysikken, fodstillinger til pokerfjæs og finter.

En afsluttende "stresstest", der på samme tid skulle træne spillernes årvågenhed, hurtighed og kondition fik for alvor pulsen op og farven frem i kinderne på spillerne efterhånden som mælkesyren kunne mærkes i lårene.

»Jeg har gjort dette her rigtig meget gennem tiden. Ikke så meget i de senere år, men jeg har været rundt i hver eneste lille afkrog af Danmark og lave opvisninger og træninger som denne, idet jeg synes det er sindssygt vigtigt for mig at give noget tilbage. Jeg kommer selv fra små klubber og en klubkultur i Danmark,« sagde Peter Gade efter træningen.

»Det er så vigtigt at unge spillere får lidt motivation og inspiration til, hvad det vil sige at blive rigtig god til badminton, samt at det er en levevej for atleter og professionelle sportsudøvere. Kan jeg give lidt inspiration omkring det, så er jeg rigtig glad. Og selvfølgelig også få lært de lokale trænere noget, hvis de fremover kan bruge nogle af de ting jeg siger overfor de unge mennesker. Måske kan trænerne her læne sig lidt op af de ting jeg har sagt,« lyder håbet fra badmintonstjernen.

Hvordan har bredde- og ungdomsarbejdet det i danske klubber?

»Jeg tror ...

Læs hele artiklen i Galten Folkeblad 14. oktober 2020

Del på
Harlev Motion

Kontakt

Galten Folkeblad
Søndergade 25
8464 Galten
Tlf. 70 20 09 95
Fax 86 94 32 16

- Kontakt os
- Annoncebestilling
- Giv os et tip

Facebook block