En "stenet" idé har grebet om sig

Image
Jan Bruus, Harlev Event (t.v.) og Aase Rasmussen fra Harlev Bageri med plakaten, samt initiativtagerne Rikke Sort Buchtrup med datteren Aija i forgrunden. Til højre bag checken ses Frank Kejlberg fra HI&K.

En piges lyst til kreativ udfoldelse har sat ekstra farve og humør på Harlev, og givet 10.000 kroner til det kommende Harlev Idræts- og Kultur-center.

»Jeg har også lyst til at male på sten,« sagde Aija til sin mor Rikke Sort Buchtrup, da Aija en dag så et par sten malet i fine farver ligge foran Harlev Bageri. Og således gik det til, at Aija malede og malede i en tid hvor børnehaven var lukket.

Flere af stenene blev lagt i indkørslen og rundt omkring i hjemmet, og andre blev lagt ved bageren. I den forbindelse fik Rikke Sort Buchtrup den ide at lokalområdet da kunne være sammen – hver for sig.

Ideen voksede til om man kunne udsmykke det lille område foran Harlev Bageri, og på den måde få lidt sjov i en nedlukket hverdag.

Derfor lavede Rikke et post på facebookgruppen ”8462” hvor efter det hele tog fart.

Få sten blev til mange sten og inden for kort tid lå flere hundrede sten og muntrede op i centrum af Harlev.

Udvalgt sten belønnet med kage

Den store opbakning gjorde indtryk på Rikke og personalet ved Harlev Bageri, og i fællesskab blev de enige om at udpege en ”særlig” sten, som skulle belønnes med en kage. Således blev en sten med en sol udpeget af en lille komite af deltagerne.

Omvendt var der mange flotte sten som alle fortjente opmærksomhed. Ideen udviklede sig til, at der skulle laves en plakat og i samarbejde med Harlev Event og eventmager Jan Bruus blev sat gang i optryk og salg bl.a. via Harlev Bageri og Hauge blomster. I løbet af cirka tre uger er plakaterne – i alt 200 stk. – udsolgt.

Overskuddet fra salget skulle gå til det nye Harlev Idræts- og Kulturcenter, og således er det gået til at en lille piges lyst til kreativ aktivitet udviklede sig til en donation på 10.000 kr. til Harlev idræts- og kulturcenter, samt en ”mindeplade” på Harlev Idræts- og Kulturcenters sponsortavle.

Rikke Sort Buchtrup opfordrer folk til at blive ved med at male sten og lægge dem ved Harlev Bageri. På sigt kunne det være at stenene på en eller anden vis kan indgå i et samspil med det nye Harlev Idræts- og Kulturcenter.

Aktuelt ligger ca. 250-300 sten, hvoraf de 216 er afbilledet på plakaten.

Læs Galten Folkeblad 13. maj 2020

Del på
PF

Kontakt

Galten Folkeblad
Søndergade 25
8464 Galten
Tlf. 70 20 09 95
Fax 86 94 32 16

- Kontakt os
- Annoncebestilling
- Giv os et tip

Facebook block