Effektiv aktiveringsindsats

En ny undersøgelse fra Kommunernes Landsforening viser, at Skanderborg Kommune er med i front, når det gælder om at få ledige i job. Samtidig har kommunen den laveste ledighed i mere end et år.
Kommunernes Landsforening har undersøgt, hvor effektiv aktiveringsindsatsen er i kommunerne. I Skanderborg Kommune er mere end hver tredje stadig selvforsørgende tre måneder efter, at aktiveringen er afsluttet. Hermed er kommunen fjerde bedst på landsplan, når det gælder om at hjælpe borgere i arbejde gennem aktivering.
- Kommunernes aktivering af ledige har været ivrigt diskuteret de senere år.  Derfor er jeg også er meget tilfreds med, at vi nu får solid dokumentation for, at den indsats vi levere overfor vores ledige borgere er mere end i orden, siger borgmester Jørgen Gaarde i en kommentar.  
Effektiv omlægning af beskæftigelsesindsatsen
Skanderborg Kommune har haft stor succes med at omlægge beskæftigelsesindsatsen på ganske få måneder. Omlægningen betyder i korte træk, at flere borgere aktiveres på private og offentlige virksomheder i stedet for gennem kommunale beskæftigelsesprojekter. Den nye indsats har ført til, at langt flere borgere i dag er selvforsørgende, som KL altså også dokumenterer i undersøgelsen.
Meget lav ledighed 
Ledigheden i Skanderborg Kommune er for øjeblikket på 3,7 pct. Dermed har kommunen den fjerde laveste ledighed på landsplan. Man skal tilbage til august 2010 for at finde lavere ledighedstal i kommunen.
 
Del på

Kontakt

Galten Folkeblad
Søndergade 25
8464 Galten
Tlf. 70 20 09 95
Fax 86 94 32 16

- Kontakt os
- Annoncebestilling
- Giv os et tip

Facebook block