Destination: Champs-Élysées, Paris

Image
Destination: Champs-Élysées, Paris
Der bliver en stor triumf foran triumfbuen i Paris, når motionsvennerne triller ind på legendariske Avenue des Champs-Élysées to dage før Tour de France-rytterne når i mål samme sted. Og det er da også planen, at holdet fra Galten skal overvære afslutningen af ”Tour'en" inden de tager bussen retur til Danmark.
Det bliver en oplevelse for livet, når mindst 28 cykel-motionister fra Galten-foreningen Motionsvennerne cykler til Paris. For udfordringens skyld, og for at samle penge ind til overvægtige børn og lokale handicappede børn. 
En cykeltur på 1350 kilometer er for de flestes vedkommende en overordentlig stor mundfuld. Det er det også for Galtens mindste cykelforening Motionsvennerne.
Ikke desto mindre er det den udfordring, foreningen har lagt sig i selen for at gennemføre til sommer.
Den lange cykeltur har udgangspunkt fra Fri Cykler i Galten den 13. juli 2012  med kurs mod Paris med forventet ankomst en uge efter.
- Målet med turen er at indsamle minimum 100.000 kroner til de to julemærkehjem i Jylland i henholdsvis Hobro og Kollund samt til en gruppe af handicappede børn i Galten, forklarer formand for foreningen, Kai Sørensen.
- Og så er det også fordi, vi gerne vil prøve noget nyt, og fordi vi har nogle tunge drenge på holdet. Mange af os har stadig en vægt, der siger 100 plus, siger formanden. 
Så hårene rejser sig
Motionsvennerne er en forening for personer, der har lyst til at få en forbedret kondition og måske tabe sig i hyggeligt fællesskab med ligestillede.
Turen til Paris kalder formanden imidlertid selv for »tåbelig«. 
- Motionsvennerne er kendt for at få tossede ideer. Det er så igen tilfældet. Vi er aldersmæssigt fra 40 til 74 år, og mange af os vejer over 100 kg, siger Kai Sørensen med et glimt i øjet.
For han er klar over, at det for mange af deltagerne bliver en næsten uoverkommelig udfordring at gennemføre, når der skal cykles cirka 170 km om dagen i otte dage. Men samtidig er han ikke i tvivl om, at det bliver en oplevelse for livet.
- Når vi triller over brostenene på Champs-Élysées den 20. juli, så tror jeg hårene vil rejse sig på hele kroppen. Det bliver en sindsoprivende oplevelse, og det bliver en sejr for os alle sammen, spår Kai Sørensen.
Alle skal gennemføre
Han betoner, at cykelturen køres i et tempo, der tilgodeser hele holdet.
- På andre lignende arrangementer er der ikke plads til overvægtige basser som os. Men på vores tur er der ikke nogen, der bliver glemt nogen steder på nogen bakketop. Det er min holdning og min drøm, at alle deltagerne uanset hvad kommer i mål og står på Champs-Élysées fredag den 20. juli. Og når vi når dertil har vi haft over to tons mennesker med ned ad, så det er virkelig noget, der rykker, siger formanden hvis egen badevægt siger 110 kg. Et tal der skal ned under 100 kg inden turen, erklærer han.
- Jeg tror på, det bliver den bedste sommerferie, jeg har holdt i over 30 år, siger Kai Sørensen.
Stadig pladser tilbage
Oprindeligt havde flere af foreningens medlemmer planer om at cykle turen til Paris i en anden forenings regi, men den planlagte hastighed her, passede ikke med motionsvennernes agenda. Det fik Kai Sørensen til at gå i tænkeboks og en beslutning blev hurtigt truffet.
- Jeg tænkte: »Det kan vi sgu det her«. Og da jeg meldte ud, at vi selv ville arrangere en tur fra Galten til Paris var der med det samme 15 medlemmer fra klubben, der meldte sig.
Allerede nu er antallet oppe på 28 deltagere. Maksimum ligger på 40 deltagere, og det optimale er 35, oplyser Kai med reference til det mandskab af servicevogne og hjælpere, der skal gøre cykelrytterne følgeskab undervejs.
For børnenes skyld
Deltagerne på cykelturen betaler selv et beløb, der dækker udgifterne til turen. Derfor går alle indsamlede sponsormidler direkte til de børn, der skal betænkes. Ifølge Kai Sørensen modtager landets julemærkehjem ikke midler fra det offentlige, og det er blandt andet en af de afgørende faktorer for, at Motionsvennerne vil hjælpe dem. 
Derudover skal handicappede børn i Galten have del i sponsorstøtten, gerne i form af en oplevelsesrig udflugtsdag. 
Og der er god eksponering, for de virksomheder, der vil yde støtte til projektet. 
150 stykker cykeltøj og fire servicebiler er blandt andet tiltænkt som reklameplads for de glade givere. Og udover turen til Paris vil eksponeringen også gælde på en række andre cykelløb, som Motionsvennerne agter at deltage i hen over sommeren, oplyser Kai Sørensen, der oplever god opbakning fra såvel lokale som øvrige virksomheder til projektet.
Ikke mindst fra Fri Cykler i Galten, som stiller på turen med en værkstedsbil indeholdende alt nødvendigt udstyr og SMC Biler, der sponserer servicebiler til turen.
Et unikt sammenhold
I denne uge går deltagerne i træningslejr. Et seriøst program ligger klart, og det indebærer både fitnesscenter og masser af ture på landevejene, så holdet kan bygge formen op og blive klar til de 1350 kilometer på to hjul.
- Det bliver en oplevelse for livet. Du kommer ud at cykle med nogen, der har samme ambition som dig selv om at hjælpe børn, der har brug for det.
Når holdet runder Avenue des Champs-Élysées skal det fejres på behørig vis med champagne, og Kai er sikker på, at turen vil give deltagerne et helt unik sammenhold, der vil række langt ud i fremtiden.
- Og så er der ikke nogen, der bagefter kan komme og sige, vi ikke har gjort noget vildt, smiler han.
For yderligere information se www.galten-paris.dk          jlc
Del på

Kontakt

Galten Folkeblad
Søndergade 25
8464 Galten
Tlf. 70 20 09 95
Fax 86 94 32 16

- Kontakt os
- Annoncebestilling
- Giv os et tip

Facebook block

Vi samler statistik ved hjælp af cookies

-