Dagplejere fokuserer for alvor på bæredygtighed

Image
Mandag d. 6. marts var dagplejerne samlet til en afslutning af kursusforløbet 'Grøn omstilling, Madmod og Madglæde'.

Første hold fra Dagplejen i Skanderborg Kommune er uddannet i Grøn Omstilling, Madmod og Madglæde.

Mandag i sidste uge afsluttede de første hold fra Skanderborg Dagpleje kurset Grøn Omstilling, Madmod og Madglæde.

Kurset har haft til formål at gå i en mere bæredygtig retning, øge mængden af økologiske fødevarer, reducere madspild og styrke madmodet og madglæden i dagplejen. Af de gennemførte kursister, serverer mere end halvdelen i dag over 75% økologisk kost til deres dagplejebørn.

»Før kurset serverede jeg ikke økologisk kost, men i dag serverer jeg over 90% økologisk kost. Det har været en helt vild spændende proces at være med i, og jeg havde overhovedet ikke forestillet mig, at jeg ville rykke så meget på økologiprocenten. Det har været dejligt at få masser af inspiration til, at få udskiftet det traditionelle pålæg til rugbrødet, tips til at nytænke mellemmåltiderne samt til at servere grød og det varme måltid i dagplejen,« fortæller Christina Erfort, dagplejer i Galten.

Stolt af dagplejere

Mette Hedemann, leder i dagplejen står i står i spidsen for projektet.

»Jeg er så stolt af de dagplejere, der nu har gennemført kurset. De har kastet sig ud i noget nyt, de ikke vidste ret meget om, og så er de kommet superflot i mål. Det overgår vores forventninger med længder. De har desuden gået foran deres kolleger og har også været medvirkende til at hele Skanderborg dagpleje har bevæget sig i en mere økologisk og bæredygtig retning,« siger Mette Hedemann og tilføjer:

»Når dagplejerne desuden ...

Læs hele artiklen i Galten Folkeblad 15. marts 2023

Del på
Meny Låsby

Kontakt

Galten Folkeblad
Søndergade 25
8464 Galten
Tlf. 70 20 09 95
Fax 86 94 32 16

- Kontakt os
- Annoncebestilling
- Giv os et tip

Facebook block

Vi samler statistik ved hjælp af cookies

-