Byråd til trafikordførere: Kig på alternativt forslag til rute 26

Image
I det nye forslag fra Landsbyrådet ombygges en strækning på cirka 190 meter af den eksisterende Viborgvej og inddrages som en del af den nye rute 26.

Skanderborg Byråd gør fælles front med Landsbyrådet Herskind, Skivholme og Herskind Hede og har sendt en opfordring til trafikordførerne på Christiansborg om at kigge nærmere på den alternative linjeføring for rute 26 som Landsbyrådet har fremlagt. Løsningen er både er billigere og grønne end linjeføringen syd om Lading Sø.

 

Forleden sendte Byrådet en opfordring til trafikordførerne på Christiansborg om at kigge på en anden linjeføring end den, Favrskov Kommune bakker op om.

Det justerede forslag tager udgangspunkt i Linjeføring Nord, som tidligere er beskrevet i VVM-rapporten fra Vejdirektoratet, men med en væsentlig ændring:

I sin oprindelige udformning krydser Linjeføring Nord Viborgvej ved Voldbyholt. I det nye forslag fra ombygges en strækning på ca. 190 meter af den eksisterende Viborgvej og inddrages som en del af den nye rute 26.

»Vi har gennemregnet forslaget, og det er vores vurdering, at det ikke er dyrere end det oprindelige forslag, som Vejdirektoratet har beskrevet. Sammenlignet med Linjeføring Syd er besparelsen ca. 100 mio. kr., fordi man kan droppe den vejbro, som ellers skulle skære gennem Lading Ådal. Ruten er både miljømæssigt og støjmæssigt en bedre løsning, så vi mener, der er stærke argumenter for at kigge nærmere på forslaget,« siger borgmester Frands Fischer.

Byrådet i Skanderborg Kommune har tidligere skrevet til transportminister Benny Engelbrecht for at gøre opmærksom på problemstillingerne ved linjeføringen syd om Lading Sø.

Læs Galten Folkeblad 28. april 2021

Del på
Superbrugsen Galten

Kontakt

Galten Folkeblad
Søndergade 25
8464 Galten
Tlf. 70 20 09 95
Fax 86 94 32 16

- Kontakt os
- Annoncebestilling
- Giv os et tip

Facebook block

Vi samler statistik ved hjælp af cookies

-