Brandvarm nyhed fra Kredsløb: Låsby og Herskind får mulighed for at få fjernvarme

Image
Kredsløb er klar til at udrulle fjernvarme i Låsby og Herskind såfremt interessen er tilstrækkelig i byområderne.

Forudsat en tilslutningsprocent på mindst 70 inden 30. november kan Låsby og Herskind se frem til at få fjernvarme i byerne.

De første kunder i Skovby kunne for en måned siden skrue op for fjernvarmen i stuen og vinke farvel til de dyre gasregninger nogle måneder hurtigere end planlagt. Nu bliver det også muligt for Låsby og Herskind at gentage historien og sende byernes gamle varmekilder på pension.

Kredsløb er klar med et konkret projektforslag, der vil give mulighed for at forsyne de to byer med fjernvarme, såfremt man opnår tilstrækkelig opbakning fra indbyggerne.

»Vi har arbejdet intenst på at stykke projektet sammen, så det kan lade sig gøre at bringe fjernvarmen til byerne. Efterspørgslen og interessen har vi tydeligt kunne mærke fra byerne, og det håber vi nu viser sig i den konkrete tilslutning til projekterne. Vi er i hvert fald klar til at trække i arbejdstøjet i de to byer,« fortæller Elsebeth Arendt, der er fjernvarmechef i Kredsløb.

Næste skridt bliver nu at opnå en konkret tilslutningsprocent på mindst 70 i de respektive byer, der er den nedre grænse for, at projektet kan lade sig gøre ud fra de gældende kriterier for at etablere fjernvarmeprojekter.

Fjernvarme på abonnement

Låsby og Herskind bliver ikke hinandens forudsætninger, så der vil blive mulighed for at etablere forbindelse i blot en af byerne, hvis tilslutningen udelukkende opnås et sted.

Som kunde kan man forvente at skulle betale et investeringsbidrag på 40.000 kr. og et konverteringsbidrag på 19,65 kr. pr. opvarmet m2 over 20 år eller 13,10 kr. pr. opvarmet m2 over 30 år.

Derudover kan man selv købe og få installeret en fjernvarmeunit via en VVS-installatør, hvilket typisk vil koste mellem 15.000-20.000 kr. Alternativt er det muligt at leje en fjernvarmeunit via en abonnementsordning hos Kredsløb til 199 kr./måned, hvormed Kredsløb servicerer og holder øje med, at anlægget virker.

»Arbejdet med at tilbyde grøn og billig energi til vores borgere i Skovby, Storring og Stjær går imponerende stærkt. Og jeg er superglad for, at vi nu sammen med Kredsløb kan tage fat på endnu et vigtigt kapitel, hvor Låsby og Herskind får mulighed for at skifte til fjernvarme,« siger Claus Leick, formand for Klima-, Miljø- og Planudvalget i Skanderborg Kommune.

Mulighed for hurtigere afklaring

Deadline for at nå den nødvendige tilslutning til projekterne er sat til d. 30. november 2023. Herefter forventer Kredsløb at kunne tage første spadestik ultimo 2024/primo 2025.

Vil man undgå samme spænding som i Skovby, Storring og Stjær, opfordrer Kredsløb dog til, at man forudbestiller inden. 1 september, da det vil give hurtigere ekspedition og mulighed for at søge de nødvendige tilskud, tilladelser og sikre de nødvendige materialer hurtigere. Bestillingen er uforpligtende og ikke bindende, før man har modtaget og underskrevet sin leveringsaftale.

Hvis projektet bliver en realitet, forventer Kredsløb at kunne skrue op for varmen løbende, mens det samlede anlægsarbejde tager to år.

Projektet skal formelt set godkendes af myndigheden og have tilsagn og støtte fra fjernvarmepuljen.

Ønsker man at følge udviklingen i projekterne, kan man følge med her: www.kredslob.dk/herskind  og www.kredslob.dk/laasby

Læs Galten Folkeblad 24. maj 2023

Del på
Berger Optik

Kontakt

Galten Folkeblad
Søndergade 25
8464 Galten
Tlf. 70 20 09 95
Fax 86 94 32 16

- Kontakt os
- Annoncebestilling
- Giv os et tip

Facebook block

Vi samler statistik ved hjælp af cookies

-