Borgermøde: Ingen fjernvarme – men hvad så?

Image
Tirsdag den 21. marts kl. 17-21 er Skanderborg Kommune vært for et borgermøde på Fælleden i Skanderborg. Temaet er alternativer til fjernvarme for de landsbyområder i kommunen hvor fjernvarme ikke er en mulighed.

Bliv klogere på dine muligheder, når olie- eller gasfyret skal skiftes ud.

Det kan være en jungle at blive klogere på, hvad du skal vælge som alternativ til dit olie- eller gasfyr, hvis ikke fjernvarmen kommer forbi dit hus. Derfor inviterer Skanderborg Kommune til borgermøde om alternativer til fjernvarme tirsdag den 21. marts kl. 17-21 på Fælleden i Skanderborg.

Du kan blandt andet få svar på, hvorfor der ikke kan udrulles fjernvarme i alle områder af kommunen og hvilke alternative varmeløsninger der er.

»Vi får – helt forståeligt – mange spørgsmål om alternativer til fjernvarmen. Vi håber, at vi på mødet kan gøre borgerne klogere på, hvilke andre varmemetoder, man med fordel selv kan anskaffe, og ikke mindst hvilke løsninger der er oplagt at gå sammen om i landsbyfællesskabet,« siger Susanne Skårup, medarbejder i klima og grøn omstilling ved Skanderborg Kommune.

Landsbyer inspirerer hinanden

Resultater af screening af mulige alternativ varmeforsyning af syv landsbyer i kommunen (Alken, Herskind, Hylke, Sjelle, Skjørring, Tebstrup og Voerladegård) vil blive præsenteret på mødet.

I nogle landsbyer er borgere gået sammen om at finde fælles løsninger, der er godt for regnskabet – både det private og klimaets. På mødet vil nogle af borgerne fortælle om hvad de arbejder med i deres landsby.

»Borgermødet er oplagt for landsbyerne til at finde en fælles løsning på grønnere varmekilder. Vi sætter deltagerne sammen efter landsbyer, så man nemt kan få en snak efter oplæggene om, hvilken løsning der kan passe præcis til den enkelte landsby,« fortæller Susanne Skårup.

På mødet kan du også få råd til at bruge kommunen som en hjælpende hånd i den grønne omstilling. Der vil være stande og oplæg fra forskellige energiaktører, blandt andre Energi-Tjenesten, Sustain og kommunen. Du kan bl.a. høre om termonet, fælles varmeanlæg, varmepumper og energibesparelser.

Tilmelding senest 16. marts

Kommunen er vært for et gratis måltid klimavenlig aftensmad.

Deltagelse er gratis, men kræver af hensyn til forplejning tilmelding senest 16. marts på https://skanderborg.nemtilmeld.dk/2360/

 

Del på
Berger Optik

Kontakt

Galten Folkeblad
Søndergade 25
8464 Galten
Tlf. 70 20 09 95
Fax 86 94 32 16

- Kontakt os
- Annoncebestilling
- Giv os et tip

Facebook block

Vi samler statistik ved hjælp af cookies

-