Bio Husets frivillige blev klogere på brandslukning

Image
Efter kurset i søndags er de frivillige i Bio Huset beredte til at slukke langt mere end en halsbrand.

Søndag formiddag havde omkring 40 frivillige i Bio Huset, udskiftet den årlige nytårskur med en formiddag, der stod i brandslukningens tegn.

Normalt bliver der serveret brunch og champagne i forbindelse med nytårskuren i Bio Huset. I denne ombæring stod den på information om brandtæppe, pulverslukker og slangevinder.

»Vi havde inviteret en ekspert på området, som guidede os gennem alle de farer, der er forbundet med brand og røg. Hvordan sikrer vi, at alle gæsterne kommer uskadte ud, hvordan sikrer vi os, at vi ved, at alle er kommet ud osv.,« fortæller Bio Husets bestyrelsesformand Tove Severinsen.

»Det er en øvelse, vi gennem Bio Husets 25-årige historie som foreningsbiograf, har gentaget med jævne mellemrum, og det blev så, på opfordring fra en række frivillige, igen i år.«

Både teori og praksis

Salen i Bio Huset er indrettet med brandhæmmende materialer i sæderne, tæppet, lærredet, fortæppet mv - ligesom der er monteret branddør mellem foyer og salen, så risikoen for brand er meget minimal.

Alligevel ønsker Bio Huset at alle kan være klædt godt på hvis uheldet skulle ske.

»Vi fik først teorien i salen, som blev skyllet ned med rundstykker og kaffe. Bagefter skulle vi alle prøve slukningsudstyret i gården bag Bio Huset, hvor der blev tændt ild,« fortæller Tove Severinsen.

Med røglugten i tøjet, serverede bestyrelsen en sandwich og en håndbajer og ønskede herefter alle et godt og trygt nytår.

m

Del på

Kontakt

Galten Folkeblad
Søndergade 25
8464 Galten
Tlf. 70 20 09 95
Fax 86 94 32 16

- Kontakt os
- Annoncebestilling
- Giv os et tip

Facebook block