AVK på Uddannelsesmesse i Skanderborg: Kampen om de unge talenter

Image
Cirka 1000 mennesker kiggede i onsdags forbi Uddannelsesmessen i Skanderborg.

I onsdags blev der atter afholdt Uddannelsesmesse i Skanderborg. Målgruppen er unge fra 7. til 10. klassetrin.

AVK var blandt deltagerne på messen, som virksomheden har repræsenteret på gennem mere end 15 år.

Det skete med engagement og dedikation for aftenens formål: At sprede budskabet om valget af industritekniker som uddannelsesvej.

I lighed med mange andre virksomheder står AVK nemlig over for den daglige udfordring at tiltrække unge talenter til industriteknikerfaget.

Værkstedsleder hos AVK Gummi, Peter Jepsen, har et bud på, hvorfor det er så udfordrende at få de unge med ombord:

»Jeg tror desværre, at grunden til at vi ser færre unge lærlinge er, at mange bliver pacet til at vælge gymnasiet først. Måske finder de så ud af efterfølgende, at de egentligt hellere vil ud og bruge hænderne fremfor at læse, og så kommer de så til os som voksenlærlinge – det oplever vi tit.«

AVK Gummi skal gerne have minimum to industriteknikerlærlinge om året – lige nu har de ingen.

Få blandt de helt unge

Lars O. Kristensen, afdelingsleder hos AVK TECH værktøjsafdeling, bakker op om sin kollegas udtalelse:

»Hos AVK International skal vi gerne hele tiden have syv lærlinge i et rul. Lige nu har vi seks, hvoraf halvdelen er voksenlærlinge.«

De helt unge er altså særligt udfordrende at rekruttere, og det er en tendens, som AVK håber at kunne vende. Bl.a. ved at være synlige på uddannelsesmesser og tekniske skoler, men også ved at fortælle og dele de gode historier om netop det at være ung industritekniker – og hvorfor AVK er et godt sted at være lærling.

Her kan både Peter Jepsen, Peter Røhr og Lars O. Kristensen fra AVK, samt de lærlinge, der deltog ved uddannelsesmessen byde ind med gode observationer, hvor det især vægtes, at man som lærling hos virksomheden kommer meget bredt omkring ift. opgaver og dermed får stor erfaring med sig videre.

»Vores lærlinge kommer hele vejen rundt. De er med i produktionen, de laver værktøj og reparerer udstyr i vores værksted, og de laver programmer og styrer vores CNC-fræsere mv.« forklarer Lars O. Kristensen mens Peter Jepsen supplerer:

»Hos AVK Gummi kan vi tilbyde, at vi modsat mange produktionsvirksomheder ikke serieproducerer emner i tusindvis. Vi laver unika-produkter, hvilket vil sige at det max er 30-40 gentagelser ad gangen. Dertil skal vi hele tiden kunne opfinde nye løsninger og være omstillingsparate, fordi vi tit og ofte får helt nye opgaver, som vi ikke tidligere har løst.«

Kombinerer hænder og hoved

At man som lærling hos ...

Læs hele artiklen i Galten Folkeblad 15. november 2023

Del på
Almenbo

Kontakt

Galten Folkeblad
Søndergade 25
8464 Galten
Tlf. 70 20 09 95
Fax 86 94 32 16

- Kontakt os
- Annoncebestilling
- Giv os et tip

Facebook block

Vi samler statistik ved hjælp af cookies

-