Appel fra Kredsløb: Vi mangler tilslutning for at kunne gøre fjernvarmen til en realitet

Image
Boligejerne i Skovby, Storring og Stjær skal tilmelde sig inden 1. november, hvis projektet med fjernvarmeforsyning til de tre byer skal realiseres. Foto: Kredsløb

I foråret meldte forsyningsselskabet Kredsløb sig klar til at forsyne Skovby, Storring og Stjær med fjernvarme, hvis mindst 70 pct. af borgerne i de tre byer tilslutter sig projektet inden november 2022. Trods stort engagement fra borgerne bør flere tilslutte sig projektet, hvis det skal blive til virkelighed, lyder det fra forsyningsselskabet halvanden måned før deadline.

Baggrunden var trist, men budskabet var positivt, da Kredsløb i foråret meldte sig på banen for at hjælpe borgerne i Skovby, Storring og Stjær af med den dyre naturgas og over i fjernvarmen, hvis borgerne vil projektet.

Trods stor interesse og en del bestillinger fra borgerne efterlyser Kredsløb nu flere tilslutninger til projektet for at kunne gøre det virkelighed.

»Vi er ovenud taknemmelige for den enorme interesse, de gode spørgsmål og de kloge konkrete input, som vi er blevet mødt med fra borgerne. Vi tror på projektet, men vi har brug for større tilslutning, hvis vi skal nå i mål her til sidst. Det er en stor beslutning at skifte varmekilde, og derfor skal man selvfølgelig have mulighed for at tænke det igennem. Vi gør alt, hvad vi kan for at gøre beslutningen nemmere og står klar til at hjælpe med en afklaring, hvis man stadig overvejer sine muligheder,« fortæller Bjarne Munk Jensen, adm. direktør for Kredsløb.

Åbenhed og tilgængelighed frem for alt

Fra projektets start har det været særlig vigtigt for Kredsløb at møde borgerne i øjenhøjde med åbenhed og tilgængelighed.

Derfor blev det hurtigt en realitet, at der var brug for konkrete borgermøder og en mulighed for, at borgerne kunne få personlig rådgivning og vejledning ansigt til ansigt.

Med to borgermøder i Skovby, et borgermøde i Stjær, mere end 800 deltagere og otte dage med en velbesøgt infovogn, tyder det på at have været en god idé.

Siden Kredsløb åbnede for tilslutning til projektet d.1. juni, har Kredsløb i skrivende stund modtaget hhv. 26 pct tilslutning for Skovby, 13 pct. i Stjær og 10 pct. i Storring ud af de 70 pct. Der skal opnås 70 pct. i både Storring og Stjær for at fjernvarmen kommer til de byer. Der er deadline for tilmelding d. 1. november 2022.

Man tilslutter sig officielt i projektet, når man har bestilt, underskrevet og afleveret en leveringaftale.

Man kan læse mere om projektet og tilslutte sig HER.

Del på
John Frandsen

Kontakt

Galten Folkeblad
Søndergade 25
8464 Galten
Tlf. 70 20 09 95
Fax 86 94 32 16

- Kontakt os
- Annoncebestilling
- Giv os et tip

Facebook block

Vi samler statistik ved hjælp af cookies

-