Alices have er et paradis for bier og sommerfugle

Image
Alice Kristensen ved det bi- og sommerfuglevenlige højbed som hun etablerede for to år siden. Det er ikke blot til glæde for de flyvende gæster, men samtidig sikrer, at der hen over sommeren også er liv i haven. Herunder er det en honningbi som henter næring i bedets lavendel.

Man behøver ikke at have en større park til rådighed for at udleve sin haveglæde – eller at medvirke til at skabe gode leve-vilkår for økosystemets vigtige insekter, bier og fugleliv.

Det er Alice Kristensens have på Møllevejen i Stjær et bevis på. Her har Alice i løbet af de seneste syv år indrettet rækkehushaven i pagt med naturen, men samtidig så den tilfredsstiller haveinteresserede Alices prioriteter.

Anledningen til Folkebladets besøg var en artikel i forsommeren med Haveselskabets anbefalinger til i højere grad at indrette villahaver, så de tilgodeser bier og andre insekter.

Dette havde Alice allerede iværksat idet hun for to år siden etablerede et højbed med bi- og sommerfuglevenlige blomster. Og at tiltaget virker dokumenteres af "gæsteantallet" den solrige eftermiddag, da Folkebladet kiggede forbi.

»Jeg har tænkt mig at udvide højbedet og er så småt i gang med overvejelserne. Det kan godt være, at jeg bygger nogle flere højbedsrammer op,« siger Alice Kristensen idet hun med en kenders mine strør om sig med navne på de forskellige plantetyper i højbedet.

»Jeg har forsøgt mig lidt frem, men jeg kan se at perikon og storkenæb bliver meget dominerende i forhold til de andre planter, så det skal jeg have gjort noget ved.«

Stærkt naturinteresseret

Målsætningen har ifølge Alice været at lave bedet insektvenligt, og siden etableringen har hun registreret besøg af en lang række arter af bier og sommerfugle.

Efter få øjeblikke i Alices selskab mærker man, at hun er stærkt interesseret i naturen.

»Jeg har altid været meget interesseret i natur og miljø, lige fra barns ben, og siden jeg togmin matematisk/naturfaglige studenterksamen har jeg været med i først Natur & Ungdom og siden Danmarks Naturfredningsforening,« fortæller Alice.

»Mit studie, og det ...

Læs hele artiklen i Galten Folkeblad 12. august 2020

Del på
SB

Kontakt

Galten Folkeblad
Søndergade 25
8464 Galten
Tlf. 70 20 09 95
Fax 86 94 32 16

- Kontakt os
- Annoncebestilling
- Giv os et tip

Facebook block