Aktivitets- og legeplads officielt indviet

Image
Fællesklipning ved indvielse af legeplads på Bytoften.

Nyt legemekka på Bytoften har fået tilføjet gynger og er nu blevet indviet.

Selv om overklipning af silkesnore er blandt borgmestres spidskompetancer, så kan det alligevel være rart med en hjælpende hånd. Derfor fik borgmester Frands Fischer assistance af storbørnsgruppen fra Galten Børnehave og vuggestue, da han i fredags var forbi Bytoften, for officielt at indvie den aktivitets- og legeplads, som forlængst er taget i brug.

Indvielsen har ladet vente på sig dels grundet coronaen, og samtidig skulle der efter manges mening et gyngestativ til inden det kunne kaldes "en rigtig legeplads". Det er der kommet nu.

Det er efterhånden fire år siden kommunen gav 62.500 kroner til hver af kommunens centerbyer til legeredskaber. I Galten var initiativrigdommen imidlertid til at overskue.

Derfor endte projektet med at blive drevet frem af Projektforum Galten-Skovby, som sammen med repræsentanter fra byens børnehaver, Galten-Skovby City og Bio Huset konkretiserede ønskerne.

»Vi inddrog hurtigt Legepladsfirmaet Elverdal i arbejdet. De udarbejdede et spændende oplæg til en aktivitets- og legeplads til en pris på 300.000 kr., hvortil kom jordarbejde, kanter og faldgrus. Det stod dermed klart, at vi måtte i gang med at søge flere penge for at realisere projektet,« fortæller Karen Lindemann fra Projektforum Galten-Skovby.

Således måtte der søges yderligere penge, som er bevilget fra Nordeafonden, Jutlander Banks fond, SuperBrugsen i Galten, Veluxfonden samt et stort beløb fra Fællesskabspuljen under Skanderborg kommune.

Skanderborg Kommune har sørget for jordarbejdet.

Læs Galten Folkeblad 13. oktober 2021

Del på
Bygma Galten

Kontakt

Galten Folkeblad
Søndergade 25
8464 Galten
Tlf. 70 20 09 95
Fax 86 94 32 16

- Kontakt os
- Annoncebestilling
- Giv os et tip

Facebook block

Vi samler statistik ved hjælp af cookies

-