Åbningsfest for prisværdigt udstillings-initiativ

Image
Takket være vognmand Lars Therkildsen går det gelinde, når de mange og tunge skulpturer skal løftes på plads rundt om i Galten.

Den 4. udgave af SkulpturBy Galten åbnes officielt lørdag d. 3. juni kl. 11.00.

En hest på Bytoften. Tre bjørne på Rådhuspladsen. Tre gratier ved Bio Husets sydgavl. To stranddamer på Torvet, og to guttermænd der venter på at musikken spiller op.

Det er blot nogle eksempler på de nye skulpturer, der udgør den 4. SkulpturBy Galten-udstilling.

Da vognmand Lars Therkildsen mandag i sidste uge rullede ind på Søndergade med ladet fyldt op med skulpturer, vakte det den ventede opmærksom fra både kørende og gående borgere.

Arbejdsgruppen havde medbragt et par praktiske håndværkere, som kunne montere, støbe og løfte så alt kom på plads. Nu er byen fyldt op med pragtfuld kunst, der giver turen gennem byen nye dimensioner.

»Mange har allerede spurgt efter kataloget, men det er endnu ikke udkommet. Lørdag den 3. juni kl. 11.00 er der åbningsfest på Torvet. Her er der talere og musik fra scenen, og vi byder på kaffe og kage, og håber mange vil komme forbi, når vi klipper den røde snor og åbner udstillingen,« siger Tove Severinsen fra arbejdsgruppen bag SkulpturBy Galten.

Formanden for Skanderborg Kommunes Kultur-, Fritids- og Idrætsudvalg, Tage Nielsen får, sammen med formanden for Dansk Billedhuggersamfund Helle Crawford, æren af at klippe snoren. Hun er også selv blandt de udstillende kunstnere i år.

Skabt specielt til SkulpturBy Galten

Inden udstillingen ligger mange timers forberedelse for de fire medlemmer af arbejdsgruppen.

»Vi finder værkerne ved at besøge udstillinger i andre byer. I år har vi været i Dronninglund Kunstcenter i Ølgod og i Give. Her går vi rundt og kigger, bliver inspireret og de kunstnere eller værker vi bliver enige om, tager vi kontakt til. Måske er værkerne solgt eller de skal blive hvor de er, så er det ikke altid en mulighed, men nogle gange tilbyder kunstneren at udføre et nyt værk til os. Det er f.eks. tilfældet med OP, den høje mand, som vi har placeret ved Præstdam,« fortæller Tove Severinsen.

»Opgaverne og arbejdet med at ...

Læs hele artiklen i Galten Folkeblad 31. maj 2023

Del på
Centrum Tøj

Kontakt

Galten Folkeblad
Søndergade 25
8464 Galten
Tlf. 70 20 09 95
Fax 86 94 32 16

- Kontakt os
- Annoncebestilling
- Giv os et tip

Facebook block

Vi samler statistik ved hjælp af cookies

-