619 minier, lømler og teenagere skal i Bio Huset

Image
Bio Huset.

I weekenden kommer Bio Husets popcorn-maskine på overarbejde når der vises film målrettet det unge publikum.

Lørdag den 7. oktober og søndag den 8. oktober bliver der ekstra drøn på i Bio Huset.

619 børn og unge skal se h.h.v. film i Mini-, Lømmel eller Teenage-filmklubben.

»Vi glæder os til at byde de mange børn og unge velkommen, og vi har sat ekstra mandskab på til at betjene popcornmaskinen og pakke slikposerne,« siger Tove Severinsen fra Bio Huset.

»Vi glæder os rigtig meget over, at så mange børn stadig vælger at se film i biografen, på det store lærred sammen med klassekammeraterne og vennerne.«

Danmarkspremiere for storfilm

Bio Huset har også et godt filmtilbud til det voksne publikum.

Fredag d. 5 oktober er der Danmarkspremiere på filmen Bastarden, som er en fortælling der foregår i 1755 hvor Frederik den 5. var konge. Ifølge Tove Severinsen er det en film der sætter spor i lang tid.

Filmen fortæller om kaptajnen Ludvig Kahlen som ankommer til den jyske kolde, blæsende hede med et eneste mål; at følge kongens kald om at opdyrke jorden og dermed selv opnå rigdom og ære.

Men Kahlen får hurtigt en fjende. Den nådesløse godsejer, Frederik De Schinkel, som er enehersker på egnen, mener, at heden tilhører ham og ikke kongen.

Da De Schinkels fæstebonde stikker af sammen med sin hustru Ann Barbara og søger tilflugt hos Kahlen, sætter godsejeren alt ind for at drive Kahlen væk og samtidig få en grusom hævn.

»En fantastisk flot film som skildrer den barske kamp for opdyrkning af heden i en tid hvor adelen og kongen havde stor magt,« siger Tove Severinsen.

Mads Mikkelsen spiller hovedrollen som kaptajnen og Ida Jessen har skrevet bogen Kaptajnen og Ann Barbara, som ligger til grund for fortællingen. En film der gør dig klogere på et kapitel i Danmarks historie. Den er flot og den skal ses på det store lærred i biografens magiske mørke.

Bastarden er udpeget som Danmarks 'Oscar'-kandidat. nj

Læs Galten Folkeblad 4. oktober 2023

Del på
Bio Huset

Kontakt

Galten Folkeblad
Søndergade 25
8464 Galten
Tlf. 70 20 09 95
Fax 86 94 32 16

- Kontakt os
- Annoncebestilling
- Giv os et tip

Facebook block

Vi samler statistik ved hjælp af cookies

-