60.000 nye skraldespande er på vej

Image
60.000 nye skraldespande er på vej
Renosyd har sat de nye beholdere til restaffald og emballage i bestilling.
Realiseringen af den nye affaldsplan for Odder og Skanderborg kommuner - er i fuld gang. Målet er at få alle til at se værdien i det, vi smider ud – at gå fra affald til værdi. Og Renosyd har et mål om i fællesskab med sine kunder at blive de bedste i Danmark til at sortere, indsamle og udnytte værdierne.
Derfor bliver de gamle skraldesække og -spande udskiftet. 
I løbet af marts og april får alle husstande i Renosyds område nye beholdere; én til skyllet emballage (glas, plast og metal), der tømmes månedligt, og én til restaffald, der tømmes hver 14. dag eller ugentligt afhængig af, hvad kunderne har ønsket. Kunder, der også er tilmeldt Renosyds papirordning, vil fremover have tre beholdere.
23. januar var fristen for, at borgerne kunne komme med særlige ønsker til deres fremtidige skraldeløsning.  
60.000 beholdere bestilt
Nu skal der fremstilles 60.000 nye beholdere, der matcher kundernes ønsker. I marts og april bliver de kørt ud til de enkelte husstande, hvor de så er klar til at blive taget i brug fra 1. maj, når den nye affaldsordning træder i kraft.
- Som udgangspunkt har vi defineret en løsning for den enkelte husstand, som matcher den løsning, den har haft i forvejen. Har man f.eks. en sæk på 110 liter til ugetømning nu, vil man få en 190 liters beholder til restaffald og en 140 liters beholder til emballage. Vi regner med, at vi nu kan rulle ud med nye beholdere, som i langt de fleste tilfælde passer til folks behov, siger direktør Annemette Fuglsang, Renosyd.
Omkostningsfri ændring
Hvis man efter en periode alligevel finder ud af, at de nye beholdere ikke passer til ens behov, kan man i 2012 omkostningsfrit få ændret løsningen. Vælger man en større beholder eller en tilkøbsløsning som for eksempel ugetømning, vil tømningsprisen selvfølgelig blive tilpasset dette.
- Vi har haft rigtig mange henvendelser op til den 23. januar, hvor den ordinære ændringsfrist udløb, så det ser ud, som om kunderne generelt har gjort sig tanker om, hvilken løsninger, der passer til dem. Så vi regner med, at vi rammer rigtigt hos langt de fleste fra starten, siger Annemette Fuglsang.
Renosyd arbejder stadig med udformningen af ”fællesløsninger” ved mange almennyttige boligforeninger samt andels- og ejerforeninger i Skanderborg og Odder Kommuner.
Del på

Kontakt

Galten Folkeblad
Søndergade 25
8464 Galten
Tlf. 70 20 09 95
Fax 86 94 32 16

- Kontakt os
- Annoncebestilling
- Giv os et tip

Facebook block

Vi samler statistik ved hjælp af cookies

-