6000 ton mere affald – hvad kan det skyldes?

Image
Renosyds genbrugsplads på Hjaltevej i Skovby.

Renosyd modtog i fjor 6000 ton mere affald på genbrugspladserne end året før. Det er en stigning på 15%. De øgede mængder affald kom særligt under corona-nedlukningen i foråret, og samme mønster ses i årets sidste måneder.

Den største stigning kom i april måned, hvor Renosyd modtog 50% mere affald end året før. Tendensen fortsatte i maj måned, og kan ikke forklares af de mindre affaldsmængder i marts, hvor genbrugspladserne var lukkede i tre uger.

»Det er da tankevækkende, at det er under corona-nedlukningen i foråret, at stigningen var størst. Og at vi ser samme mønster i årets sidste måneder, november og december,« siger Michael Nørgaard, chef for Kunder og Forretning i Renosyd.

Affaldstyper knyttet til hus og have

De øgede affaldsmængder endte i containere til jord, brokker, rent træ og trykimprægneret træ. Affaldstyper, der er knyttet til aktivitet i hus og have.

»Vi modtog over 2000 ton jord mere end sidste år. Alene i april og marts 1500 ton. Så mon ikke de fleste huller er gravet nu, så vi ser en stabilisering og måske ligefrem et fald i affaldsmængderne i 2021,« slutter Michael Nørgaard.

Læs Galten Folkeblad 13. januar 2021

Del på
PF Biler

Kontakt

Galten Folkeblad
Søndergade 25
8464 Galten
Tlf. 70 20 09 95
Fax 86 94 32 16

- Kontakt os
- Annoncebestilling
- Giv os et tip

Facebook block

Vi samler statistik ved hjælp af cookies

-