6.000 rundstykker på en almindelig søndag

Image
6.000 rundstykker på en almindelig søndag
Der er fart på Tonny Pedersens arbejdsdag. Fra han starter i bageriet kl. 2.30 om morgenen og frem til midt på eftermiddagen skal der laves brød og kager i store mængder, for Galten-borgerne elsker brød.
Personligt er han mere til surdej end til lagkage, og han vil hellere melde udsolgt, end at ty til den nemme løsning. Mød Galtens bager-mester Tonny Pedersen, der er pavestolt af sin surdej og i øvrigt åbner ny butik i næste uge.
400 trøfler, 200 hindbærsnitter, 180 rugbrød og 120 kringler. Alt lige fra kransekage til knækbrød i lange baner finder i løbet af en dag vej fra bageriet ud i butikken hos Bagerhuset Galten. Det lyder som det søde liv, og det er det faktisk også, hvis man spørger 38-årige bagermester Tonny Pedersen. 
»Den dag jeg synes, det er træls at stå op til, så stopper jeg. Men jeg elsker det. Det er et håndværk, og du har resultatet hver morgen, når du kan se de samme kunder komme ind i butikken,« forklarer han. 
Biler siger ham ingenting og sport har aldrig rigtigt interesseret ham - han ser dårligt nok landskampe. Til gengæld er han 100 procent dedikeret til sit fag. 
»Jeg går ikke op i andet end brød og kager. Jeg bruger al min tid på at udvikle nye opskrifter, og jeg læser mange opskriftbøger,« erkender Tonny, der især har en passion for surdej - eller en såkaldt biga, som han gør en dyd ud af og i øvrigt er pavestolt af. 
Galten elsker brød
Tonny Pedersen er 38 år og fuldblodsbager med stort F. For et års tid siden overtog han, og hustruen Pia, bageriet i Galten, og siden har Tonny tilbragt en stor del af sin vågne tid her. På et år er to bagersvende blevet til fem foruden Tonny. Galten-borgerne er nemlig glade for brød. Faktisk så glade, at Tonny er noget overrasket.
»På en helt almindelig søndag kan vi sælge 6.000 rundstykker. Folk står i kø helt ud på gaden,« konstaterer han benovet. 
Læs hele artiklen i Galten Folkeblad 29. oktober 2013 via e-paper-linket i venstre side
Del på

Kontakt

Galten Folkeblad
Søndergade 25
8464 Galten
Tlf. 70 20 09 95
Fax 86 94 32 16

- Kontakt os
- Annoncebestilling
- Giv os et tip

Facebook block

Vi samler statistik ved hjælp af cookies

-