Låsby Skole får skolemælks-penge til sommerski

Image
Låsby Skole er blandt de 39 ansøgere til Mejeriernes Skolemælkslegat som er blevet tilgodeset ved den seneste ansøgningsrunde. Pressefoto: Mejeriernes Skolemælkslegat

De yngste børn på Låsby Skole kan træne motorik og balance på sommerski og kænguruhoppere takket være en donation fra Mejeriernes Skolemælkslegat.

De yngste børn på Låsby Skole kan se frem til nye sjove aktiviteter takket være en donation på 5.000 kr. fra Mejeriernes Skolemælkslegat.

»Vi søger midler til redskaber til træning af koordination og balance til børn i vores to børnehaveklasser med 41 børn. Med de ønskede ting kan vi træne motorik, balance og koordination og med sommerskiene også samarbejde på en rigtig sjov måde.  Redskaberne/tingene vil også kunne bruges af vores 1. og 2. klasser i indskolingen,« skrev Inge Faaborg, lærer på Låsby Skole, i sin ansøgning til Skolemælkslegatet.

Projekter der gør en forskel

Bag Skolemælkslegatet står Mejeriernes Skolemælksordning. Det skal fremme sundhed, bevægelse og fællesskab på landets skoler. Til den seneste uddeling af legater i april var der 572 ansøgninger.

»De 39 projekter, vi har valgt at støtte, giver eleverne oplevelser og viden, som de måske ellers ikke kunne få. Der var mange andre gode ansøgninger, så vi kan kun opfordre til, at man søger på ny, når vi igen uddeler legatmidler til efteråret,« siger Jan Hermansen, leder af Mejeriernes Skolemælksordning.

Legatet kan søges af lærere, pædagoger, forældreråd, skolebestyrelser eller elevråd, hvis skole er med i skolemælksordningen. Ved den nylige uddeling blev der doneret beløb fra 1.495 kr. op til maksimumbeløbet på 5.000 kr. fra en pulje på 151.000 kr. Heraf kommer 51.000 kr. fra forældre, der ved ændringer af deres abonnementer på skolemælk valgte at donere deres tilgodehavender til Skolemælkslegatet.

»Det er en fantastisk gestus, som tillod os at imødekomme ansøgninger fra flere skoler end vanligt,« siger Jan Hermansen.

Del på
Leo Rasmussen Automobiler

Kontakt

Galten Folkeblad
Søndergade 25
8464 Galten
Tlf. 70 20 09 95
Fax 86 94 32 16

- Kontakt os
- Annoncebestilling
- Giv os et tip

Facebook block

Vi samler statistik ved hjælp af cookies

-