13 år og allerede håndbolddommer

Image
13 år og allerede håndbolddommer
Camilla fra Skovby er måske landets yngste håndbolddommer.
Af Mikkel Jørgensen, erhvervspraktikant
For de fleste unge sportsglade mennesker er det ofte kun sporten, der fanger dem. Men ikke for 13-årige Camilla Piekarski fra Skovby. Sin unge alder til trods har hun nemlig også lyst til at være dommer. 
Bevares, hun spiller selv en masse håndbold, som playmaker på Galten FS' U14-hold. Og der er også en kæmpe interesse for sporten i hjemmet, hvor der nærmest bliver diskuteret håndbold 24/7. Men alligevel er det ikke hver dag, man ser en 13-årig pige med lysten til at være dommer.
- Jeg har set Michael (Camillas "papfar", Michael Jakobsen red.) dømme mange kampe, og i stedet for at tage alle mulige andre fritidsjob, så valgte jeg at tage et dommerkursus. Og så kan det passes ind med, at jeg selv spiller håndbold, fortæller Camilla med henvisning til at hun modtager aflønning for de kampe, hun dømmer.
Dommer ved et tilfælde
Det er imidlertid ikke Michaels fortid som divisionsdommer, der er den direkte inspiration for Camilla. Derimod er det lidt af et tilfælde.
- Det  hele  startede  med,  at jeg var træner for et U10-hold og en dag vi skulle spille kamp, mødte dommeren ikke op. Derfor aftalte modstanderholdets træner og jeg, at vi kunne dømme en halvleg hver, forklarer Camilla.
- Mens jeg dømte dukkede dommeren alligevel op, og han foreslog, at jeg skulle melde mig til et dommerkursus. Det tænkte jeg ikke nærmere over, men på et tidspunkt, da en veninde og jeg skulle på et trænerkursus, var der samme sted et dommerkursus, så det tilmeldte jeg mig.
Læs hele artiklen i Galten Folkeblad 5. marts 2013 via e-paper-linket i venstre side
Del på

Kontakt

Galten Folkeblad
Søndergade 25
8464 Galten
Tlf. 70 20 09 95
Fax 86 94 32 16

- Kontakt os
- Annoncebestilling
- Giv os et tip

Facebook block

Vi samler statistik ved hjælp af cookies

-