Vellykket eksamensdag for Låsby Skoles nye skolepatrulje

Image
10 skolepatruljeaspiranter gennemførte i torsdags et skolepatruljekursus med deltagelse af blandt andet lokalpolitiet. Fra på mandag træder skolepatruljen i funktion ved Skolevej i Låsby.

I torsdags var 10 elever fra Låsby Skoles kommende skolepatrulje til kursus, hvor de blev trænet og eksamineret i at hjælpe små og store elever sikkert over Skolevej.

Efter efterårsferien vil eleverne på Låsby Skole blive hjulpet over vejen af en helt ny skolepatrulje, når de om morgenen går eller cykler til skole.

De 10 skolepatruljeaspiranter måtte dog først igennem et skolepatruljekursus, der torsdag blev afholdt på skolen med deltagelse af blandt andet lokalpolitiet og en repræsentant fra Skanderborg Kommune.

»Skolepatruljekurset er et lovkrav, når man opretter en ny skolepatrulje. Men det er også en rigtig god idé, fordi eleverne bliver klædt ordentligt på til rollen som skolepatrulje. Og så anerkender vi også vigtigheden af deres kommende rolle, hvor de er med til styrke trafiksikkerheden,« fortæller skoleleder på Låsby Skole, Peter Bech.

Alle bestod med bravour

Kursusdagen startede med tre timers skolepatruljekursus, hvor eleverne gennem praktiske øvelser blev klædt på til at agere skolepatrulje. Efter øvelserne blev aspiranterne to og to eksamineret af Skanderborg Kommunes repræsentant og en lokalbetjent, der testede deres evne til at hjælpe skolebørn sikkert over vejen og tænde de to nye skolepatruljeanlæg, som Skanderborg Kommune har bygget på Skolevej.

Og alle elever bestod med bravour, fortæller Peter Bech.

»Det gik helt som det skulle, de klarede det alle rigtig flot. Og så var det tydeligt, at de hyggede sig rigtig meget, hvilket er en vigtig del af det at være skolepatrulje - nemlig sammenholdet og det sociale,« fortæller skolelederen.

Kurset blev ...

Læs hele artiklen i Galten Folkeblad 20. oktober 2021

Del på
Bio Huset

Kontakt

Galten Folkeblad
Søndergade 25
8464 Galten
Tlf. 70 20 09 95
Fax 86 94 32 16

- Kontakt os
- Annoncebestilling
- Giv os et tip

Facebook block

Vi samler statistik ved hjælp af cookies

-